#aza #pokazpsa #psy Aza ma 11 lat przygarnięta w wieku 1 roku, bała się chodzić po trawniku, nie wiedziała co to kwiatki i trawa (odebrana z interwencji), zeszła ze mną w tym czasie po górach ponad 30 tysięcy kilometrów. Lato, zima. W póltora metrowym śniegu, w zamieciach śnieżnych, w upałach, w mrozach -35, śpi ze mną do dziś w hamaku po lasach. Była wciągana i opuszczana po linach w górach wysokich by zdobyła szczyt. Zawsze uśmiechnięta, na widok plecaka dostaje cieczki. Dajcie plusika Azie, niestety czas się o nie upomina, podupada na zdrowiu z miesiąca na miesiąc :(
@droid43210: miesiąc temu uspilismy psiaka, ktory byl z nami 13 lat. Od mojego gimnazjum. Rak wątroby. Kochaj psiaka, są cudowne. Szkoda, że żyją krócej niż my :(
@BajerOp: Po gorach chodzę od 20lat, tylko raz potrzebowalem pomocy i to dla tego że warunki zrobiły się ciężkie. Nie chodzę po górach w sandałach bez latarki w środku nocy. Dodam że podczas kilkuletniej pracy w schronisku w gorach sam szukałem ludzi na prośbę GOPR, na nogach czy w zimę skuterem śnieżnym więc nie mów mi tutaj o nieodpowiedzialności. Opisywałem tutaj nie jedną historię z takich akcji. A ratują za
Aza ma 11 lat przygarnięta w wieku 1 roku, bała się chodzić po trawniku, nie wiedziała co to kwiatki i trawa (odebrana z interwencji), zeszła ze mną w tym czasie po górach ponad 30 tysięcy kilometrów. Lato, zima. W póltora metrowym śniegu, w zamieciach śnieżnych, w upałach, w mrozach -35, śpi ze mną do dziś w hamaku po lasach. Była wciągana i opuszczana po linach w górach wysokich by zdobyła szczyt. Zawsze uśmiechnięta, na widok plecaka dostaje cieczki. Dajcie plusika Azie, niestety czas się o nie upomina, podupada na zdrowiu z miesiąca na miesiąc :(