Aktywne Wpisy
Phantom-Zero +1
#gotowanie Co robicie z mięsem od rosołu? Nie lubie go a mieszkam sam. Macie jakieś patenty żeby go nie zmarnować?
banans +40
Abstrachując o tej całej dyskusji o samej pandemii i tego czy to było sztucznie czy naturalnie wywołane, zauważyłem że od 2020r. zmieniło się bardzo wiele rzeczy, ale najbardziej, to to że ogólnie ludzie się bardzo zmienili, tak jakby ktoś Nam wtedy "przestawił" coś zbiorowo w naszych mózgach. Jest o wiele trudniej o wartościowe znajomości, nie mówiąc już o szukaniu tej drugiej połówki. Też od tamtej pory czuć że tak jakby energia świata
Gdy właścicielka tamtego biura rachunkowego dowiedziała się, kilka miesięcy temu o propozycji zakończenia po rozliczenia grudnia, współpracy wpadła w szał i:
- Wpierw się się sfochała i nie odzywała przez dni X. telefonów tez nie odbierała
- Potem sama wystosowała maila z wypowiedzeniem - ona bedzie góra wypowiadając umowę a nie mając ja wypowiedzianą
- Po pięciu minutach od wysłania zadzwoniła do klienta z pretensjami, że czemu do niej nie dzwoni jak odczytał maila
- Zarzekła się, że bilansu mu nie zrobi
- PIT-ów pracowników również nie zrobi
- I bazy danych ze swojego programu księgowego do innego biura, to nie wie czy wyśle.
A na koniec hit hitów, rzekła:
Jestem góralka, to pokaże panu co to zaznaczy zawziętość
#ksiegowosc i definitywnie #logikarozowychpaskow
@Stalowa_Figura: coz u mnie w pracy baza danych jest dodatkowo płatna jak ktoś chce
@Stalowa_Figura: #willakarpatia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
bazy nie musi przekazać
@Shajo: @varmiok: @adrian43 Wiadomo. Business is business - to też praca tamtego biura włożona przez lata, nikt bazy za darmo nie żąda, ba normalnym się wydaje wziąć za to pieniądze. A dla nas po prostu ułatwienie pracy - wszystko powinnyśmy papierowo dostać no ale jednak taka baza jest pomocna. Co więcej klient jest gotów tamtej kobiecie nawet dodatkowo zapłacić, nie
Mam wrażenie, że to chyba specyfika tej działalności, że większość jest z polecenia przez znajomych czy klientów. Ten klient jest akurat kontrahentem naszego
Komentarz usunięty przez autora