Wpis z mikrobloga

#ksiazki #ksiazka #scifi #sciencefiction

Jeśli szukacie czegoś niezwykłego na długie zimowe wieczory to chciałem wam polecić serie Star Force.
Dla każdego fana sci fi wygłodzonego i szukającego wielu nowych i ciekawych pomysłów i mnóstwa akcji.
Może bez problemu konkurować z seriami takimi jak: Zaginiona flota, Honor Harrington, Star Carrier, Gamedec, Odessey One czy Ekspansja.
Miłego wieczoru i pozdrawiam.

http://www.drageus.com/serie/star-force/
LegionPL - #ksiazki #ksiazka #scifi #sciencefiction

Jeśli szukacie czegoś niezwykł...

źródło: comment_CJY7RK9yUdiRXtUt1HG4EbxF0rYmtqla.jpg

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
@LegionPL Pamiętam jak wyszła pierwsza część po polsku parę lat temu, spodobała mi się ale kontynuacji nie było, potem długo długo nic i nagle wydana została cała seria z innymi okaldkami :p z perspektywy czasu rój mi się strasznie infantylny wydaje, może pora odświeżyć
  • Odpowiedz
@KurzeJajo: Ta, najgorsze jest czekanie. Co do infantylności to nie wiem, jakoś nie zauważyłem przy czytaniu dosyć dawno temu a analizować krytycznie jakoś nie mam serca.
  • Odpowiedz
@xandra:
Czytałaś może? Bo ja widziałem dosyć sporo negatywnych opinii (że to scifi na poziomie postawówki itd.) i odpuściłem to sobie. Jestem bardzo przewrażliwiony na punkcie spójności fabuły i przede wszystkim zgodności z współczesnym ogólnym stanem wiedzy fizycznej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Endrius będę teraz przerabiał chyba 7 tom. To nie jest hard sci fi, bardziej lekkie, z grubsza trzyma się znanej fizyki, przynajmniej na początku. Później się robi coraz bardziej podkręcone. W pierwszych częściach fajnie było przedstawione "programowanie" obcych SI. W każdym razie przyjemna lekka książka, gdzie więcej rzeczy się nie udaje niż się udaje.
  • Odpowiedz