Aktywne Wpisy
board_of_trustees +194
Jarczur +84
Zaraz czeka mnie najpewniej zmiana pracy (100% zdalnie), a też żyćko mnie zmusiło żeby wynieść się z mojego dotychczasowego "biura" w sypialni - więc musiałem sobie ogarnąć nową dziuplę w domu do roboty.
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
Skromnie, meble ikea, ale przynajmniej wreszcie podnoszone biureczko.
#chwalesie #pokazbiurko #pracbaza
Nie wierzę co się dzieje na tym shicie! Czemu się nie chawlisz?
Odbyła pierwsza publiczna próba wymiany atomic swapem jakiegoś tokenu erc20 z ETH za BTC.
Nie wyszła, ale ogłosili wielki sukces że była pierwsza wymiana! Co oni jednak mówią to jest chyba jakiś trolling!
https://blog.coblox.tech/2018/12/12/erc20-lightning-and-COMIT.html
MNIE PO PROSTU SZCZĘKA OPADŁA JAK TO PRZECZYTAŁEM:
Jak BTC jest wymieniany atomic swapem za LTC czy nawet niedawno Monero chyba zrobili, to najistotniejsze w tym, cały sens robienia atomic swapa jest takii, że obie wymiany mogą dojść do skutku tylko jednocześnie. W żadną stronę nie ma możliwości aby jedna przeszła a druga nie. Albo obie, albo żadna! Przecież po to jest taka wymiana, aby nie musieć korzystać z pośredników, np giełdy. Mogę sie wymienić krypto bezpośrednio z osobą na drugim końcu świata, której nie znam, ale oboje nie mozemy oszukać się wzajemnie! Bez giełdy, żadnej trzeciej strony. To nie działa! I sukces ogłosili?
Tutaj przeszła tylko jedna strona a póxniej wymuszono drugą. I TWIERDZĄ ŻE NIE WIEDZĄ JAK TO ROZWIĄZAĆ!!!
DLATEGO POSTANOWILI OTWORZYĆ SOFT, ŻEBY LUDZIE IM POMOGLI ZNALEŹĆ ROZWIĄZANIE!!!
Oni już kompletne pośmiewisko robią i kpinę z ludzi. O co tu chodzi? Do pracy przy P----C bym ich nie dopuścił! KEK!
Wołam bo tego nie można przegapić: @plaisant: @smule: @palo74: @dpc8: @access_denied: @dla_zabawy: @rysiekryszard: @drakii: #ethereum #bitcoin #kryptoheheszki #thebestofkrypto #shitcoin #scam #humorinformatykow
Nagranie reakcji publiczności:
Komentarz usunięty przez autora
od ręki mógłbym to zrobić tylko co mnie jakieś lamusy obchodzą
@megaloxantha: Jak losowy projekt? To jeden z dwóch zespołów robiących implemntancję LN na ETH. Zawsze twierdziłeś że będą lepsze od LN. Obie ekipy zebrały ICO od ludzi na ten cel a u nasnic. U nas odbył sie pierwszy atomic swap poprawnie 1,5 roku temu jeszte przed startem LN i działa. Tu nic nie działa a ich tłumaczenie
masz nawet podpis "CoBloX A TenX R&D Lab" tenx to karta ładowana krypto.
@dla_zabawy: No i teraz im będą wychodzily takie babole a inni nauczą sie
zrozum że znalazłeś jakichś losowych lamusów którzy ledwo potrafią programować, spróbowali zrobić coś co jest prostsze na ethereum niż na btc ale nie potrafią. Na btc im wyszło tylko dlatego że skopiowali gotowe rozwiązanie.
śmieciowy wpis
Ty zawsze będziesz miał wymówki.
nie mam ci po co tłumaczyć jak bo i tak nie zrozumiesz
Wymiany shitów kontraktami, gdzie oba są na jednej sieci to co innego i nic niesamowitego. Inne krypto będą kombatybilne ze sobą a jeszcze wy zostaniecie z boku poza całą resztą :P
Jak zwykle ściemniasz, byle ktoś przeczytał i myślał że mówisz prawdę.
https://github.com/swaponline/swap.core
zrozum że wszystko co da się zrobić na bitcoinie potrafi ethereum, ale odwrotnie już nie
Nie jestem na 100% pewien i nie chce mi się zagłębiać ale to jest do wymiany ETH za erc20. Tak czy inaczej nigdy jeszcze atomic swap z ETH nie nastąpił.
@cyberpunkbtc: Trzeba ustalić że istnieją rożne atomic swapy było to dyskutowane na forum btc, z tego co pamiętam są np. onchain btc <-> onchain ltc oraz np. LN btc <-> LN ltc oraz chyba jeszcze mieszane.
Ten miedzy LN jest natychmiastowy a ten miedzy onchain wymaga blokowania środków na ileś godzin.
Ani jednego, ani drugiego nie wykonano do tej pory. Tzn. ci idioci nawet w linku który podałem ogłaszają to jako sukces! Jedna tx przeszła a drugiej musieli dać dowód krypto żeby mogła się dokonać.
To tak jaby na ziemi leżał trup ja bym go szturchał nogą i krzyczał "patrz, żyje!"
Problem w tym że shitereum to po prostu wylęgarnia scamów i samo w sobie