Wpis z mikrobloga

@Bethesda_sucks: Jasne ze nie wiadomo co wyjdzie, ale Obsidian raczej nigdy nie dal powodu do wstydu (a juz zwlaszcza fabularnie/dialogowo), wiec jak tylko jako-tako opanuja silnik to powinno byc niezle. Ja jestem optymistycznie nastawiony.
No chyba ze ich dopadnie n----------e mozgowe spod znaku sjw, oby nie.
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: Homosie to nic w porównaniu do tych wszystkich transów i wymyślonych "płci", czy też innych chorych ideologii czy poglądów na świat. A z resztą, są (i byli) zajebiści ludzie którzy nie byli hetero, np. Elton John, George Michael czy Freddie Mercury ;)
  • Odpowiedz
@Bethesda_sucks: skoro już sobie rozmawiamy o tej produkcji, to od siebie napiszę, że art-style nie przypadł mi do gustu, przynajmniej na podstawie tego, co pokazali. Takie połączenie NMS i Borderlands mi nie pasuje po prostu, jestem z tego powodu zawiedziony. Wyobrażałem sobie to jednak inaczej - świat jako bardziej "surowy", ale jednocześnie z wieloma kolorowymi wstawkami, coś jak w załączeniu.

A co do reszty, to kompletnie nie wiem, co z
Lisaros - @Bethesdasucks: skoro już sobie rozmawiamy o tej produkcji, to od siebie na...

źródło: comment_wEy1Z4tOMb4jVv3DoDdey04TpQtZNHmI.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
A co do reszty, to kompletnie nie wiem, co z tego będzie. Jeżeli chodzi o scenarzystki, to główna nie wygląda tak źle, ale do reszty dwóch nie mam dobrych odczuć, no ale to tylko odczucia, może być z tym różnie ¯_(ツ)_/¯

@Lisaros: Nie może być różnie, Roguey zapostowała próbki ich grafomaństwa: https://rpgcodex.net/forums/index.php?threads/the-outer-worlds-obsidians-new-first-person-sci-fi-rpg-from-tim-cain-and-leonard-boyarsky.119594/page-97#post-5921621
i w dalszych postach masz przykłady.

A poniżej masz przykład od Megan Starks:
Bethesdasucks - > A co do reszty, to kompletnie nie wiem, co z tego będzie. Jeżeli ch...

źródło: comment_i03osOmX7jfPdYctvQVo3t4ThOBMZO7X.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
Tez przeczuwam poprawny generic tpp/fps/rpg takie 6/10 nic wybitnego.

@Aerdyn: Mam cichą nadzieję, że gra będzie choć w połowie tak dobra jak gra Bloodlines (którą uważam za słabszą niż Arcanum i Fallout), ale na razie się na to nie zanosi. Jestem mocno ciekawy jak wygląda np. kreacja postaci, obstawiam, że będzie znacznie uproszczona w stosunku do Fallouta (że o Arcanum nie wspomnę, które miało chyba najlepszy kreator postaci ever).
  • Odpowiedz
@Silvaren: skoro będzie 6 atrybutów/umiejętności to ciekawe z którego zrezygnowali twórcy SPECIAL. Obstawiam PE ze względu na zmiane położenia kamery.

Co do samej gry jestem nastawiony optymistycznie. W udostępnionym gameplayu nie podobało mi się drewniane strzelanie (ze względu, że był nagrywany na konsoli) i zachowanie potworów jakby rodem z mmorpg (stoją, zauważa cię i idą w twoją stronę). Ale z tego co wiem gra jest robiona na Unrealu więc mam
  • Odpowiedz
Póki co nie ma najmniejszych podstaw by twierdzić, że klimat choć w najmniejszym stopniu będzie podobny do tego z Fallouta. Piszesz o "mrocznym klimacie" podczas gdy trailer pokazuje świat pełen życia, kolorów i słońca

@Bethesda_sucks: Zakładam, że jak ludzie mówią o "klimacie fallouta w the outer worlds" to zapewne chodzi im o tę retro-futurystyczną część, ale faktycznie, gra pod tym względem bardziej przypomina mi już pierwszego Bioshocka niż Fallouta (nawet font
  • Odpowiedz