Aktywne Wpisy

MrGreeny +82
Jak tam ? Boli głowa po piątkowym melo ? Nawet mi was nie szkoda ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
anteniarz +28
Zobaczcie. Jakaś hurtownia we Wrocławiu. Cały dzień pracowałem na nowym budynku i patrzyłem na tę hurtownię. Zobaczcie jak trzymają artykuły spożywcze na słońcu. Chyba nie powinno tak być? Mają za mały magazyn? Trzeba dzwonić na policję, sanepid? #wykopefekt
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#bezwulgaryzmow
#dobrazmiana #bekazpisu #biznes #polityka
@VrubeL: tak, tak. I do tego w obie strony mają pod górkę.
@brr1989: ja też nie mam 500+ ale nie w-------ą mnie biedni z Mazur (taki przykład podaje bo byłem i widziałem) tylko takie lisy co narzekają ale biorą bo im się należy, dlatego uważam, że idea jest dobra ale dla naprawdę biednych.
@VrubeL: ale nadal nie rozumiesz, ta kasa im się nie należy w żaden sposób! Ani bogatym, ani biednym. Ta kasa powinna być inwestowana, np. w OZE (panele, wiatraki, progi wodne na Wiśle i Odrze, elektrownia szczytowo-pompowa, itp. itd.)
Dzięki 500 plus kraj traci dobrą dekadę na rozwój. Ba, co roku moglibyśmy mieć elektrownię atomową.
@Sensu_Stricto: dlatego PiS wygrał wybory i będzie rządzić do końca świata
obiecał i obrotnice 500+ spełnił co dla 90% głosujących było miłą odmianą po obiecankach nie podwyższania VATu, a potem podwyższeniem go
polityka to czysty PR, czy wam się to podoba
jak mówię, te pieniądze są wywalone w błoto i mogłyby być wykorzystane na całkowitą przemianę naszego kraju.
35 miliardów na inwestycje rocznie. Nie wiedzielibyśmy co z forsą robić. Można przykładowo za tą kwotę przywrócić przykładowo żeglugę rzeczną.
źródło: comment_BorUfFi02tl31dFuvsqTylQwkrA1ntjX.jpg
Pobierz194 euro na pierwsze i drugie dziecko
200 euro na trzecie dziecko
225 euro na każde kolejne dziecko
ale nadal jest to 1/10 pensji minimalnej w kraju, który jest potęgą przemysłową ;)
500+ to sposób dystrybucji podatków, a z tego co wiem to podatek dochodowy nadal jest taki sam. Bez 500+ podatki by nie były niższe.
już lepsza jest inwestycja, z której korzystają i bogaci i biedni, a kraj się pięknie rozwija
Komentarz usunięty przez autora