Wpis z mikrobloga

Program 500 plus to skrajna niesprawiedliwość. Całkowite zaprzeczenie jakiejkolwiek moralności i etyki. Jest bardziej bezczelny, niż złodziej, kradnący Ci portfel z ręki. Złodzieja można ukarać, państwo jest całkowicie bezkarne, do tego chwali się swoim złodziejskim sukcesem na lewo i prawo. Program, który miał wspomagać demografię. Oficjalnie program "likwidujący ubóstwo". Jak ja was nienawidzę beneficjenci 500 plus, jak ja was gorąco nienawidzę, czystą, płonącą nienawiścią.

#bezwulgaryzmow
#dobrazmiana #bekazpisu #biznes #polityka
  • 67
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@brr1989: ale jak PO rozwinie ten program to też będziesz tagować bekazpisu? Czy na razie to beka ale potem to już rozwinięta gospodarka i pomoc najuboższym?
  • Odpowiedz
@brr1989: jedź na mazurską wieś gdzie nawet sklepu nie ma a dzieci chodzą do szkoły z buta po kilka kilometrów i im to powiedz. Osobiście uważam, że 500+ powinno być uzależnione od dochodów ale jak słucham schetyny, który chce jeszcze rozszerzyć ten program to załamka.
  • Odpowiedz
@VrubeL: @Sensu_Stricto: to jest pudrowanie trupa, taka mazurska wieś powinna wymrzeć śmiercią naturalną
tymczasem 500 plus robi z nich bydło rozpłodowe i patologia przechodzi na następne pokolenie

tak, ktoś musi powiedzieć tym ludziom z mazurskiej wsi, że jak chcą zarabiać, to niech się przeniosą tam gdzie się zarabia

żadnego rozdawnictwa, co najwyżej pakiety relokacyjne
  • Odpowiedz
@Sensu_Stricto: a 500+ na każde dziecko to kto obiecuje?
@brr1989: serio twoim marzeniem jest rzucić pracę i żyć za 2x500+ miesięcznie? Gratuluje ambicji. aaa za 3x 500+ to już co innego, mozna sobie życie na nowo ułożyć, natomiast 4x500+ stawiało by cię w pierwszej dziesiątce najbogatszych Polaków.
  • Odpowiedz
@brr1989: Najlepiej, jak by to zamienili na karty elektroniczne przedpłacone i żeby było kontrolowane, co jest nimi kupowane – jak seba się zapomni i kupi browary, to się żegna z hajsem. Terminale płatnicze są wszędzie, a jak w jakiejś wiosce nie ma, to niech raz na miesiąc wsiądzie madka w autosana i się przejedzie do miasta powiatowego.
  • Odpowiedz
a 500+ na każde dziecko to kto obiecuje?

@VrubeL: Co innego obietnica, co innego realizacja, więc mam to w dupie. Ja bym obiecał 1000 zł na każde dziecko, obietnicy nie dotrzymał, 500+ zlikwidował, wprowadził jakieś ulgi prorodzinne podobnej wartości, a strajkujące madki spacyfikował udobruchaną ostatnimi podwyżkami policją.
  • Odpowiedz
serio twoim marzeniem jest rzucić pracę i żyć za 2x500+ miesięcznie? Gratuluje ambicji. aaa za 3x 500+ to już co innego, mozna sobie życie na nowo ułożyć, natomiast 4x500+ stawiało by cię w pierwszej dziesiątce najbogatszych Polaków.

@VrubeL: Moim nie, ale na wspomnianej "mazurskiej wsi" gdy kobieta zarabia w sklepie 1400 zł i ma kilkoro dzieci to bardziej opłaca jej się p--------ć robotę i zgarniać 1500-2000 zł/miesięcznie + mieszkaniowe +
  • Odpowiedz
Jak ja was nienawidzę beneficjenci 500 plus, jak ja was gorąco nienawidzę, czystą, płonącą nienawiścią.

@brr1989: ale wiesz ze nie każdy beneficjent 500+ to patus obszczymurek? Mam w pracy ludzi którzy zarabiają po 5-10k, mają dwójkę dzieci i też biorą ten dodatek bo im się należy.
  • Odpowiedz
@brr1989: Dlaczego mnie nienawidzisz? Jestem beneficjentem, biorę, bo dają. W imię czego miałbym rezygnować z możliwości odzyskania części swoich pieniędzy? Jak nie wezmę, to nic to nie zmieni, nadal będę okradany, tylko że na większą kwotę.

Jestem beneficjentem, a zagłosuję na każdego, kto obieca likwidację tego gówna.
  • Odpowiedz
Oficjalnie program "likwidujący ubóstwo"

@brr1989: Znaczy planujesz podważać statystyki, czy masz coś innego konkretnego do powiedzenia, poza tymi generycznymi "podatki to kradzież" pierdami.
  • Odpowiedz
@jamnig: zarabiają więcej niż większość ludzi i im się należy? Nie należy się ani patusom ani dobrze zarabiającym. Ten program jest nie tylko niemoralny, ale też nieskuteczny i deficytowy, bo nie przyniesie przyszłym budżetom i narodowi polskiemu żadnej korzyści
  • Odpowiedz
@VrubeL: nie w-----a mnie to dlatego, że nie mam 500 plus, tylko dlatego, że to moje podatki na to idą. Dałoby się wybudować tyle autostrad, kupić lepszą b--ń dla wojska, postawić sporą liczbę mostów czy wybudować centralny port lotniczy w rok.
Dzięki temu masz też takie ceny w sklepach i nie, nie chodzi o inflację, tylko psychologię.
  • Odpowiedz