Wpis z mikrobloga

@Apollo1993: kot nie powinien mieć dzwoneczka na szyi, to powoduje u nich wieczne wnerwienie. Kot ma lepszy słuch od człowieka i tym samym słyszy każdy ruch tej kuleczki. To nie jest dobre...
  • Odpowiedz
@NieZegnamSieWoleWitac: od lat mam koty, ktore sobie wolno biegaja po ogrodzie, nawet Brytyjczyka Żaden nigdy niczym sie nie zaraził bo traktuja wyjście jako zabawe, bez konieczności zjadania ewentualnej ofiary. Taki kot predzej zarazi sie od innego kota a dzwonek uniemożliwia mi łatwe ukrycie sie, plus w domu to tylko flustracja dla zwierzaka.
  • Odpowiedz
@fstab: nie wiem, ten kot na zdjęciu nie wyglada na sfrustrowanego :) ja mam wychodzące i moje co rusz coś łapią i jedzą, nawet jeśli dostają jedzenie w domu (no ale kwestia tego ze mieszkam na wisi i małe gryzonie to u mnie codzienność przy kurniku chociaż) dzwoneczek to nic złego, co widzę kota z tym to nie jest zły ani zirytowany posiadaniem takiej obroży. Wyglada mi to prędzej na
  • Odpowiedz
@nietosamo: takie obroże są w sprzedaży od xxxxxx czasu i nikt na to nie narzeka xD szukanie problemów na sile i umoralnianie innych :D zamiast tego lepiej wybrać się do schroniska i zanieść pare kocy jak mówić jakie kotki z dzwoneczkiem na szyi są biedne ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz