Aktywne Wpisy
Jacek12 +75
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
Kagernak +8
Mam do was jedno pytanie: "Czego chce Musk?". Poważnie, typ ma tak dziwny model działania, że ciężko w ogóle określić co jest jego celem końcowym (o ile taki jest). Stworzył Tesle i SpaceX i chce rewolucjonizować loty w kosmos i motoryzacje co mu się naprawdę dobrze udaje. Na co mu jednak twitter, po co najpierw pomaga mocno Ukrainie by rok później ciągle postować rosyjskie narracje, dlaczego wsparł Trumpa milionami dolarów, chcę być
https://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,konkurs-rozstrzygniety-nowy-plac-defilad-z-przedwojennym-akcentem,280044.html
#warszawa #architektura #urbanistyka
@wigr ustalmy, że to nie jest żaden oficjalny dworzec tylko bardach w samym centrum miasta, piękna wizytówka.
Są dworce autobusowe na Zachodnim i Wschodnim, dojazd stamtąd do centrum pociągiem to 10 minut. Nie wszystkie busy muszą zatrzymywać się w samym centrum.
drzewa do lasu!
@troglodyta_erudyta: @hphp123: @lewoprawo: No właśnie. Często są to lepsze, wygodniejsze i tańsze trasy niż te z ZTM. Zmuszanie ludzi do przesiadania się i kupowania kolejnego biletu na przedmieściach miasta skłania ich do wyboru samochodu, zamiast komunikacji publicznej.
Mimo to wciąż powraca temat ograniczenia kursowania prywatnych autobusów w centrum Warszawy, bo monopol chce mieć tu ZTM.