Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy
Ostatnio spotkałem koksa młodego na siłce i powiedział mi żeby lepiej trenować FBW bo organizm to jedna maszyna, zamiast trenować poszczególne partie mięśni jednego dnia (poniedziałek klata-biceps... itd)
Jak to u was wygląda? sam stażem jestem ponad rok na siłce.

Jaki trening wybieracie splity na kilka partii mięśni czy full body workout?

• Splity 27.6% (27)
  • FBW 72.4% (71)

Oddanych głosów: 98

• 15
@Kasahara: dobrze jak kortyzol leci w górę na treningu, ale gorzej jak siedzi wysoko do 2-3 dni, a tak czasem bywa po ciężkich siadach 3x per week.

Wszystko finalnie obija się o geny. Jak wydala na 3 x per week partia, objętościowo to na wszystkim zrobi progres. Dla większości jednak to będzie dużo. Odwołuję się tutaj do Grega Nucklosa, McRobeta, Lylego, czy Thibaudeau. Sam najlepsze rezultaty robiłem na góra/dół 2 x
@PolskiWiejskiChad:

No tak masz rację, jeżeli to na tyle obciążający CUN trening, że ktoś te 2-3 dni nie śpi po nocach i trzęsą mu się ręce jak na clenie. Wszystko też zależy od adaptacji, wcześniejszych doświadczeń i samej manipulacji intensywnością/objętością i pytanie czy robione jest to metodą blokową/liniową czy ma tez budowany system autoregulacji w trening (dlatego uważam też za sensowniejszy greyskull LP aniżeli SS/SL z tego powodu, bo ludzie albo