Aktywne Wpisy

masiej +1
Optymalna moc samochodu na co dzień to:
- do 100KM 5.5% (90)
- 101-150KM 33.1% (543)
- 151-200KM 35.3% (579)
- 201-250KM 11.3% (186)
- 251-300KM 5.4% (89)
- +300KM 9.3% (152)

yourgrandma +58
#wykopoweprzeboje
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą utwory ryjące banię.
Tradycyjnie podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
UWAGA! ZMIANA SYSTEMU ZGŁASZANIA UTWORÓW DO KONKURSU
Od
Zdecydowaliście, że następną kategorią będą utwory ryjące banię.
Tradycyjnie podawajcie swoje propozycje, które chcecie widzieć w konkursie.
UWAGA! ZMIANA SYSTEMU ZGŁASZANIA UTWORÓW DO KONKURSU
Od
źródło: ryjacabanie
Pobierz

formularz w tabelce...
#css #html #webdev
źródło: comment_tOrgptl29gOeTaE5C3MyqDZ0KxQSinDa.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@DzyndzaNyga: Absolutnie nic. To idealny przykład zbudowania formularza w zgodzie z aktualnymi standardami. Oby studenci podchwycili pomysł pana doktora i tworzyli strony internetowe w ten właśnie sposób.
Nie wszystko trzeba pakować w bootstrapowe .col-md-x
Co więcej, prosty, czytelny kod ułatwi tłumaczenie zagadnień z JS. Nie czepiałbym się...
Komentarz usunięty przez moderatora
@DzyndzaNyga: No słucham, panie psycholog, co jeszcze ciekawego o mnie powiesz? Rzeczywiście, dałem się prześwietlić na wylot jednym wpisem krytykującym wykorzystanie tabelki do rozmieszczenia elementów na stronie. Ten fakt jasno pokazuje jakim człowiekiem jestem...
Jeśli masz nauczyć studentów JS-a, łatwiej to robić na kodzie:
| cena | |Nie wiem dlaczego tak się uparłeś na bootstrapa, skoro jedyne co daje tutaj użycie tabelki to właściwie przejście do nowej linii.
No nie, użycie tabelki daje tutaj wyrównanie "labeli" , dzięki czemu inputy nie skaczą w osi X.
I wcale nie uparłem się na bootstrapa, po prostu aby osiągnąć ten sam efekt, musiałbyś float-ować odpowiednie kolumny i ustawiać ich szerokość, co komplikowałoby
@paramyksowiroza: Racja, nie pomyślałem o tym.
@paramyksowiroza: Skoro i tak machnął 70 linii cssa to nie widzę przeszkód w dopisaniu jeszcze kilku.
Już wytłumaczyłem na przykładzie, dlaczego "nie jest prościej wrzucić bootstrapa".
Wrzucenie bootstrapa nie jest prostsze. Jest bardziej aktualne.
Rozwiązanie wykładowcy nie jest błędne. Po prostu nie jest aktualne w świetle najnowszych standardów.
Ale to nie standardów HTML-a ma uczyć wykładowca, tylko tego, co można zrobić za pomocą JS z jakimkolwiek szablonem.