Wpis z mikrobloga

https://fifaforums.easports.com/en/discussion/431582/a-lot-of-bans-incoming-now#latest
EA w formie XD Tak się zastanawiam (nie śledzę sceny esportowej w tej grze więc jeśli się mylę to ktoś może mnie wyprowadzić z błędu) jak ich zdaniem ma wyglądać scena competetive, skoro bazuje ona na Ultimate Team i patrząc na składy ludzi na najwyższym poziomie to już w pierwszych miesiącach śmigają drużynami z najlepszymi zawodnikami/ikonami, więc logiczne że aby zachować równe szanse to potrzeba w #!$%@? coinsów, bo za coś w końcu trzeba te karty kupować, tyle że jak widać EA wcale nie na rękę to że ludzie dorabiają się na handlu i to udowadniali już wiele razy. Więc co, jeśli ktoś aspiruje do profesjonalnego grania w tą grę to musi wydawać mnóstwo pieniędzy na fifa pointsy albo bawić się w handlarza i liczyć, że EA nie weźmie tego pod lupę? XDD Sama idea fify jako tytułu esportowego to jakiś absurd, mogliby się skupić na naprawie gry, a dopiero później bawić się w esporty z tym swoim tytułem, bo narazie to jest raczej parodia esportu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#fut #fifa19 #esport
  • 2
@ufieoy Prawda jest taka że esport to jest tylko w głowach reniferów. Wylewy i wszechobecny handicap nie pasują do rywalizacji sportowej. Nic sie nie zmieni w tej materii póki ludzie będą wydawać tysiące na paczki. Przemyślałem sprawę i mam nadzieję że ministerstwo finansów się weźmie za pointsy. Czego by nie mówić Polska to dla nich duży rynek, liczymy się na scenie fify, taki ban na fp u nas na bank ich zaboli.