Aktywne Wpisy

solejukowski +256
Pokolenie trzydziestolatków nie jest słabe. Ono zostało wychowane w obietnicy, której świat nie dotrzymał.
Dzisiejsi trzydziesto- i trzydziestoparolatkowie są jednym z najbardziej psychologicznie przeciążonych pokoleń ostatnich dekad. Nie dlatego, że „nie chce im się pracować”. Nie dlatego, że są roszczeniowi. I nie dlatego, że „kiedyś ludzie mieli gorzej”.
Ich dramat polega na czymś innym: dorastali w epoce wielkiej obietnicy możliwości.
Słyszeli:
Dzisiejsi trzydziesto- i trzydziestoparolatkowie są jednym z najbardziej psychologicznie przeciążonych pokoleń ostatnich dekad. Nie dlatego, że „nie chce im się pracować”. Nie dlatego, że są roszczeniowi. I nie dlatego, że „kiedyś ludzie mieli gorzej”.
Ich dramat polega na czymś innym: dorastali w epoce wielkiej obietnicy możliwości.
Słyszeli:
Supernowa +3
Co sądzisz o dostępie do broni w Polsce?
- teraz jest ok 61.2% (1228)
- jestem za powsz. dostępem / liberalizacją prawa 27.0% (542)
- jestem za zaostrzeniem prawa 11.9% (238)

źródło: comment_lNb5AxP0Xzv1lgLPcQdZVF8rcTWnz9td.jpg
PobierzC02 to nie reklama mixu, to gaz cieplarniany. Pyły, rtęć, benzopireny i całej reszty towarzystwa nawet nie chce mi się oddzielnie tytułować, ale na pewno przy większości można by dodać epitet 'rakotwórczy'.
Poza tym porównujemy się do krajów bardziej rozwiniętych... Ciekawe jaką emisję (i czego) mieli w przeszłości... Nasza gospodarka musi się rozwijać w warunkach o wiele surowszych norm lub w ogóle norm emisji.
Przewietrzność Europy to jest kolejny element w tej skomplikowanej układance...
To jest temat rzeka na długa
Nie jesteśmy precyzyjni? Mapka pokazuje emisje CO2 z energetyki i w tej kwestii jest w 100% precyzyjna. Jak brzytwa, a to wszystko dzięki jej TYTUŁOWI.
Naprawdę tak bardzo Was zaatakowała taka jedna niewinna mapka? Jest tam jakiś epitet w naszym kierunku czy tylko sucha statystyka?
Przewietrzność? To są dane dla emisji z komina. Lepsza przewietrzność nic tu nie da, nie na tej mapce...
Kraje rozwijające się, historia, normy.
Warto też wspomnieć o planie 3 x 20% do 2020r
@Akme: dalbys mapke dotyczaca emisji tych zwiazkow- bym sie nie przyczepil i dal plusa. Co do emisji CO2 i traktowaniu tego jako zanieczyszczenie bede sie spieral.
@Akme: manipulujesz. Produkcja CO2 nie wplywa na smog. Chcesz alarmowac o smogu- wrzuc
Litości, CO2 JEST zanieczyszczeniem. Napisałem, że jest przede wszystkim gazem cieplarnianym (tej części nie zacytowałeś xD). O ile jest obojętny dla organizmu (choć tlenu nie zastąpi), o tyle nie jest obojętny dla klimatu/planety. Chcesz się spierać o szkodliwości CO2? Naprawdę?
Manipuluję? Mocne słowa, acz nieprawdziwe.
Odniosę się do Twojej wypowiedzi do @kopyrta
Emisje CO2/kWh. Polska jest trucicielem jak to okresliłeś i to w ogóle nie podlega dyskusji, ale mapka tak jak to określił @
Wołam @losBamberos88 , kajam się odnośnie części wypowiedzi.
@markedone Jeśli gdzieś jeszcze popełniam błędy, to będziesz mi musiał wskazać jak 5-latkowi
Komentarz usunięty przez moderatora