Aktywne Wpisy
GabrielOcello +538
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w
mickpl +804
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Dwa tygodnie temu sprzedałem 15 letnie auto za kwotę 4.5k. Dzień po sprzedaży koleś który kupił auto zadzwonił, że auto mu stanęło i nie chce odpalić. Następnego dnia przyjechał i pokazał wydruki błędów od mechanika, z których wynikło że coś tam jest zepsute i do wymiany. Zaproponowałem, że możemy anulować transakcję, żeby oddał auto ale on powiedział że jemu auto się podoba więc dogadaliśmy się, że zwrócę mu cześć za naprawę czyli 400 zł co też zrobiliśmy. Po 2 tygodniach czyli w ostatni piątek koleś do mnie dzwoni, że mechanik wykrył jeszcze kilka wad, między innymi łożysko oraz to że silnik się poci i kapie olej (u mnie nie kapało bo w garażu nie ma żadnych śladów). Gość powiedział że chce ode mnie kasy na pokrycie kosztów naprawy i grozi mi że pójdzie do rzeczoznawcy oraz że założy mi sprawę w sądzie o sprzedanie auta z wadami ukrytymi... Ja kategorycznie się na to nie zgodziłem bo sam nie miałem pojęcia o wadach o których on mówi, a ponadto 15 letnie auto ma prawo nie być idealne i się pocić (auto też sprzedałem w atrakcyjnej cenie bo normalnie ten model chodzi po ok 6k). Doradzcie mi mirki co mam zrobić w takiej sytuacji? Olać typa czy się tym bardziej przejąć? Czy jakby założył mi sprawę to ma szansę coś tym wskurac?
#motoryzacja #samochody #pomoc #prawo
To olewam typa bo ewidentnie chce na tym ugrać jak najwięcej. Dzięki wszystkim za porady ( ͡º ͜ʖ͡º)
Gościu może spokojnie wygrać sprawę w sądzie.
@Adams_GA: ma rację.
@sailor_73: wszelkie koszta poniesie sprzedajacy
@krzyhhh
@dreammaster: kilka takich spraw widziałem, nawet po roku od sprzedaży nie wyśmiał- wyrok to zwrot 25k zł kupującemu+ koszta sądowe (w tym 3 ekspertyzy z czego 1 na korzyść sprzedającego i 2 nie mogące jednoznacznie okreslic). Prawnik nawet miał taki przypadek i o dziwo też przegrał. Nie przypominam sobie żadnej sprawy na korzyść sprzedającego. Oszuści sprawnie dobierają sobie ofiary. Może ty znasz jakieś przypadki, gdzie sprzedajacemu