Wpis z mikrobloga

Co jak co, ale Janosik to był prawdziwy #gigachad. Nie miał wykształcenia, pieniędzy ani pochodzenia, ale na widok tego pasterskiego syna wszystkie arystokratyczne #rozowepaski z włości Małopolski i Górnych Węgier ściągały majty. Potrafił się zakraść w czasie balu do pałacu, pukać do rana taką szlachciankę, a ona po wszystkim, jakby nigdy nic, wracała do swojego betajaśniepana.

Nic dziwnego, że Murgrabia i inne stuleje Jego Cesarskiej Mości go nienawidzili, co ostatecznie doprowadziło do śmierci przez powieszenie go za ziebro.

#humor #humorobrazkowy #janosik #stulejacontent #przegryw #pasta
m.....x - Co jak co, ale Janosik to był prawdziwy #gigachad. Nie miał wykształcenia, ...

źródło: comment_QQlNxmjCWJJtLut1qNtn0HUIgrzwfe0D.jpg

Pobierz
  • 85
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@bezbekpol:
tacy dzicy jak np. Stanisław Marusarz. Skoro Ty używasz skrajnego przykładu z dupy, to ja też mogę ( ͡° ͜ʖ ͡°

#!$%@?ąc już od tego, że nie ma absolutnie żadnych dowodów na to że pochodzili z Podhala - w Zakopanem ilość ludności napływowej jest ogromna, zwłaszcza jeśli chodzi właścicieli nieruchomości w centrum.

• Odpowiedz
@alcest:

o czym ty #!$%@?, człowieku?

o tym, że bycie zwykłym polskim zakolakiem cebulakiem z nalaną mordą, nie jest specjalnie dla różowych atrakcyjne i szukają czegoś innego, czegokolwiek. Mam Ci to rozrysować?
  • Odpowiedz
@Dr_Killjoy: Bardziej chodzi o charakterność (zresztą dziewczyna z tindera sama zapytała o temperament) i inne stricte kojarzone z mężczyznami cechy.
Laski teraz w wielkiej żałobie, bo takich pewnych siebie, ogarniętych, zadbanych, zdecydowanych facetów jest garstka. Wielu nie umie się nawet ubrać, ma problemy z gotowaniem, sami nie widzą co chcą, nie umieją sobie żartować z kobietami, prowadzić niezobowiązującego flirtu itd. Kobiety bardzo kręci facet, który wie co chce od życia
  • Odpowiedz
@DanielAquarius: otóż to. Na Podhalu etos pracy, gospodarności i zaradności jest niezwykle żywy. Nawet nie chodzi o kasę, tylko o ogarnięcie życiowe - to po prostu definiuje mężczyznę jako mężczyznę.

Z moich ziomków nie znam ani jednej osoby którą można by uznać za klasycznego przegrywa - większość ma firmy, rodziny, cokolwiek - działa i idzie do przodu. Życie na utrzymaniu rodziców po 25 roku życia jest nie do pomyślenia.

Klasyczne
  • Odpowiedz
otóż to. Na Podhalu etos pracy, gospodarności i zaradności jest niezwykle żywy. Nawet nie chodzi o kasę, tylko o ogarnięcie życiowe - to po prostu definiuje mężczyznę jako mężczyznę.

@Dr_Killjoy: Niestety przerodził się już dość dawno w etos kombinatorstwa, załatwiania i omijania przepisów jak się tylko da. I chodzi tu o kasę obecnie.
  • Odpowiedz
Nie miał wykształcenia, pieniędzy

@mendrix: miał pieniąse. A w filmie, o ile dobrze pamiętam, zrobili z niego gościa, który się ładnie wyrażał i umiał czytać (niech mnie ktoś poprawi, pamięć jest zawodna), czyli był wyksztalciuchem.
  • Odpowiedz