Aktywne Wpisy
Osobom, które zaplusowaly ten wpis, jestem (a przynajmniej tak uważam) winien OSTATECZNY update.
Otóż PKP Intercity się nawet spisało i pociąg dojechał do stacji końcowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pierwsi pasażerowie na stacji końcowej zaczęli opuszczać wagony o 11:05 tj. 105 minut po planowanym przyjeździe na 9:20. Biorąc pod uwagę, że początkowe szacunki mówiły o czasie przyjazdu raczej bliżej 12:00, to nie ma tragedii.
#pkp #intercity #
Otóż PKP Intercity się nawet spisało i pociąg dojechał do stacji końcowej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pierwsi pasażerowie na stacji końcowej zaczęli opuszczać wagony o 11:05 tj. 105 minut po planowanym przyjeździe na 9:20. Biorąc pod uwagę, że początkowe szacunki mówiły o czasie przyjazdu raczej bliżej 12:00, to nie ma tragedii.
#pkp #intercity #
Chodtok +40
Średnia cena samochodu z automatyczną skrzynią biegów: 59 000 zł
Mowa o samochodach używanych dostępnych w serwisie otomoto na teraz i jest to w zasadzie mediana a nie średnia - metoda badawcza taka jak zazwyczaj, wszystkie samochody z danym parametrem posegregowane po cenie i środkowa karta z listy dostępnych XD jestę statystykię ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#allegrostatystyka #samochody #motoryzacja #ciekawostki
Nie reguła, ale zwykle tak jest. Raczej ciężko o 5er z v8 I manualem, tak i jak o Corse z automatem. Za to ten sam model, w tej samej wersji z automatem i manualem aż tak nie będzie się różnił
@Muka99: ma to cokolwiek wspólnego z tym co napisałem jak chodziło o przekrój rynku? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
dddduuupppppaaaa
[edit] doczytalem co pisales, ale juz nie kasuje tej glupoty powyzej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skad te dane? Bylbym mocno ciekaw jakby wygladaly one w szczegolach, na przyklad w zakresie silnikow do 1500 cm^3, od 1501 cm^3 do 2500 cm^3, od
@Atreyu: No i to jest największy bezsens. Automat robi robotę przede wszystkim w mieście. Na trasie jak masz w miarę elastyczne auto, to po wjechaniu na drogę A/S wrzucasz szóstkę i zapominasz o istnieniu skrzyni biegów. Ogólnie wolę automaty i manual w korku wkurza mnie bardzo, ale w jakiejś autostradowej trasie mnie manual aż tak bardzo nie boli
@Jowanka
@pogop No ale generalnie w większości przypadków te automaty w starszych autach są przeważnie bardzo kiepskie i awaryjne, weźmy taką corsę czy inne małe auto za ~7000zł bardzo tanie auto w serwisie, manuale nie do zajechania, sprzęgło kosztuje 300zl i postaw obok remont skrzyni. Chętnie bym kupił automat ale poza audi, BMW, Mercedes to straszne ryzyko.
@vargemp: "małe wypierdki klasy poniżej golfa" mają być przede wszystkim małe i tanie, dodanie cvt w bazowej opcji nie spełniło by jednego z tych założeń. w dodatku chyba jednie nissan robi/ł coś żeby samochody z cvt się lepiej prowadziły.