Wpis z mikrobloga

Czołem Wykopowicze! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wraz z Multikinem przygotowaliśmy dla Was zabawę, w której każdy może zgarnąć ekstra prezenty

- M!Kartę zapewniającą tańsze bilety na filmy - Mając M!Kartę z ważną legitymacją uczniowską/studencką, płacicie Blikiem za bilety i przez cały tydzień macie filmy za 14,90 zł, oraz możecie zbierać punkty i dostawać bilety za free. Więcej szczegółów ---> tutaj
- Pakiet film + książka + płyta z muzyką filmową, z tytułami wybranymi spośród najciekawszych propozycji.

Zasady są proste:
Wybieramy 15 najlepszych komentarzy z odpowiedzią na pytanie: jaki film, który obejrzałeś w kinie w 2018 roku, był wg Ciebie najlepszy, uzasadnij dlaczego?

Do rozdania mamy 10 M!Kart i 5 pakietów z filmami, książkami i płytami z muzyką. Nagrody zostaną wybrane losowo. Na Wasze odpowiedzi czekamy do końca dnia w niedzielę, 28.10, po czym wybierzemy i ogłosimy zwycięzców.

To nie ostatnia szansa na zgarnięcie super nagród, stay tuned! ( ͡º ͜ʖ͡º)

Edit 29.10.2018: Wyniki ()

#film #filmy #kino #rozrywka #wykop #multikino
wykop - Czołem Wykopowicze! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wraz z Multikinem przygotowaliśmy dla Was ...

źródło: comment_NXtNdtf5neqMil1ubNuivxWJ7Hetj6Z9.jpg

Pobierz
  • 126
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

#188 | 9/10 | The World Is Yours (2018, org. Le monde est à toi) @ Cinema City Plaza

Tęskniłem za takim kinem. Romain Gavras wykorzystał swoje teledyskowe doświadczenie (min. M.I.A. - "Bad Girls", "Born Free", Justice - "Stress", Mafia L'1 Fry - "Pour ceux", Jamie XX - Gosh), ale nie bójcie się, nie mamy do czynienia z widowiskowym klipem, a kompetentnym i kompletnym kinem akcji w francuskim rozumieniu czarnej
  • Odpowiedz
@wykop: Mój ukochany film z 2018 to "Wyspa psów".
W filmie mamy okazję towarzyszyć małemu chłopcu, który w poszukiwaniu swojego najlepszego czworonożnego przyjaciela wyruszył na porzuconą i odizolowaną od ludzkości wyspę zamieszkaną przez psy.
Przepiękna poklatkowa animacja i starannie wykonane lalki zachwyciły mnie już na samym wstępie.
Może sama fabuła nie była najwybitniejszą historią wszech czasów, ale z pewnością cały tytuł mnie zachwycił- połączenie wizualnego piękna, cudownej muzyki i wzruszającej
  • Odpowiedz
@wykop: Czerwona Jaskółka. Bardzo dobra ekranizacja okraszona lekką dozą erotyzmu i dreszczyku emocji. Poza tym, oglądałem go na pierwszej randce z moim obecnym różowym, może dlatego zapadł mi w pamięć.
  • Odpowiedz
@wykop: Avengers: Infinity War, za to, że później z kolegą przez miesiąc witaliśmy się "Wakanda forever" krzyżując ręce na piersiach.
  • Odpowiedz
@wykop: Phantom Thread - historia dość specyficznej miłości zaserwowanej przez mistrza Andersona, do tego Lewis i Greenwood = this movie is very chic. W jednym zdaniu, bo jakbym miał się rozpisywać to zajęłoby mi to godzinę.
  • Odpowiedz
@wykop: Ciężki wybór, bo widziałem świetny Trzy billboardy za Ebbing, Ciche miejsce i wiele innych, ale najbardziej podobał mi się film Wesa Andersona Wyspa psów. Za co go cenię? Niepodrabialny styl reżysera w połączeniu z pięknie wykonaną animacją poklatkową, niesamowity, orientalny klimat wzbogacony dopasowaną ścieżką dźwiękową a to wszystko oparte na fundamencie ciekawej, niecodziennej fabuły. Dla fanów animacji pozycja obowiązkowa :)
Eustachiusz - @wykop: Ciężki wybór, bo widziałem świetny Trzy billboardy za Ebbing, C...
  • Odpowiedz
@wykop: Jeśli chodzi o filmy z 2018 roku, to najlepszym było "Dziedzictwo" ("Hereditary"). Dlaczego był najlepszy? Cóż, jako wielki fan horrorów (gatunku jako całość - oglądam zarówno najnowsze produkcje, jak i te z epoki kina niemego) docenić musiałem nie tylko fantastyczny, niepokojący klimat, ale również precyzyjny scenariusz, dzięki któremu ponowne obejrzenie produkcji w domowym zaciszu sprawia jeszcze więcej frajdy, ponieważ odkrywamy rzeczy, które za pierwszym razem przegapiliśmy (a jak te
  • Odpowiedz
za 14.99 to bym sobie poszedl do kina, ale nie jestem uczniem/studentem. Wiec rozumiem jakas dyskryminacja tutaj panuje, skoro ten sam bilet jest tanszy dla studentow, nie wiem z jakiego to powodu.
  • Odpowiedz