Wpis z mikrobloga

@kaitek666: a mi chodzi o to, że jak by w komunikacji nie brakowało miejsc to wszyscy mogliby siedzieć
weź pod uwagę że gosciu który siedzi słucha muzyki, może się właśnie odpręża po masowym mordzie na uczeli, lepiej takiemu głowy nie zawracać bólem swoich stóp

dzicy nieasertywni niekuturalnie starcy nie byli właściwym wzorem dla młodego pokolenia więc niech cierpią! stare leniwe dziady!
@MtEverest: więcej autobusów, tak to się robi
skumaj, moja Babcia na starość NIGDY nie musiała stać w autobusie, bo zadbała o wykształcenie swoich dzieci, dzięki czemu kupili sobie wygodne samochody i na starość nigdy nie brakowało jej pieniędzy na taksówki.
Ale jak ktoś jest leniwym darmozjadem i nie dba o wykształcenie swoich dzieci i o stworzenie właściwej komunikacji we własnym mieście to niech stoi i cierpi.

Według ich mentalności lepiej dać
@kaitek666: no to nie wiem gdzie Ty żyjesz ale w moim mieście wymieniają tabor na taki z dwa razy większą liczbą miejsc siedzących, dają więcej kursów żeby nie były zapchane, w dodatku przyjęło się że młodzi zdrowi siadają z tyłu, a starsi blisko kierowcy, nie wiem nadal z czym problem... wystarczy odrobina rozumu... jak ludziom brakuje rozumu, to żadna propaganda ich nie uratuje - Ergo NIECH CIERPIĄ! CIERPIENIE USZLACHETNIA!
@Pangia: tak, (no chyba że niektórzy stoją bo lubią) nie wiem co Cię tak zaskoczyło... zauważ, że pks'y mają określoną liczbę miejsc siedzących i kierowca nie ma prawa zabrać więcej pasażerów
tak też powinno być w komunikacji miejskiej, nie wiem czy widziałeś taki patent, ale w niektórych autobusach nawet w miejscu na wózek, są rozkładane siedzenia, żeby można tam było usiąść, gdy nie ma wózka

Ja często stoję, bo mam siedzącą
zauważ, że pks'y mają określoną liczbę miejsc siedzących i kierowca nie ma prawa zabrać więcej pasażerów

@MilionoweMultikonto: Ale to wynika wyłącznie z budowy i homologacji autobusu, nie z przepisów prawa czy wewnętrznych przepisów danego przewoźnika. Autobusy miejskie są przewidziane na przewożenie pasażerów stojących, dlatego są wyposażane w barierki, słupki, uchwyty i inne #!$%@? muje, żeby ludzie mieli się czego trzymać podczas jazdy. Stare Autosany (H9, H10, A1010 itd.), które gdzieniegdzie jeszcze
@Pangia: autobus to tylko narzędzie, a narzędzie trzeba dostosować do użytkownika, a nie odwrotnie... skoro wewnętrzne zasady przewoźnika nie spełniają wymagań użytkowników, to trzeba zmienić te zasady, a nie marnować papier na pseudodziałania w postaci plakatów propagandowych. Na krótkich trasach, rzeczywiście, nikomu nie będzie się chciało nawet usiąść, ale jak autobus jedzie daleko, albo co gorsza stoi w korku, to należy zadać o komfort jego użytkowników. Jeżeli jest zatłoczony, to należy