Wpis z mikrobloga

@Dragosos: ja ostatnio taki zestaw sobie kupiłem. Całkiem spoko gitara na początek. Trzyma strój, dość wygodna i przyzwoicie wykonana. W przyszłości można wymienić pickupy i już w ogóle będzie fajnie. Tylko akurat ten model ma profil gryfu który mi nie do końca leży. Ja jestem przyzwyczajony do bardziej okrągłego. Ten tutaj jest płaski, ale to kwestia indywidualna. A jeżeli chodzi o jakąś inną firmę to fender squier zdaje się być
Panierowany - @Dragosos: ja ostatnio taki zestaw sobie kupiłem. Całkiem spoko gitara ...

źródło: comment_Ver8O849alGluC39E7xYZmuxHM1nPagl.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@Dej_mi: @pankos: pytam bo jestem "gitarzystą" od niedawna i widzę, że w każdym poście jest polecana yamaha pacifica, pomyślałem wręcz, że to jakiś żart jak z 'dokładaniem do samochodu 100tysięcy i kupowaniem czegoś lepszego"
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@agablazej: jest po prostu bezpiecznym wyjściem
Yamaha to raczej solidna firma i wszędzie ci to powiedzą i raczej nie będzie trzeba się modlić o dobry egzemplarz
Kolega wyżej wspomina o Harley Bentonach, też fajne gitary i polecam się z nimi zaznajomić tylko że niestety trudno taka ograć bo jest pełno modeli. Osobiście nie grałem na HB ale na wszystkich forach się zachwycają
  • Odpowiedz
@Dragosos Yamaha, jakieś squiery, chińczyki np SX albo Harley bentony też spoko, ale jednak trzeba uwazać. Najlepiej takie ograć przed zakupem albo przygotować się na odesłanie bo czasem wychodzą niedoróbki (zazwyczaj są to jednak bardzo solidne gitary za tą cenę)
  • Odpowiedz