Aktywne Wpisy

OlafCrystal +23

Nacho_Libre +17
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

#motoryzacja #samochody #ubezpieczenie #ubezpieczenia #auto #oc #ac
Komentarz usunięty przez autora
@5684379 to odnosi sie do rejestracji auta jako zabytek, a to zupelnie inna kwestia
@imargam_2137: Musisz być czlonkiem automobilklubu, (podobno niektorzy ubezp ogarniaja bez tego) czyli zaplacic haracz czlonka ~70pln, potem masz karte i okazujesz ja w ubezp, dzieki temu dostajesz dodatkowe 70% znizki, caly myk w tym ze cena bez znizki w pzu jest wyzsza wiec sumarycznie zysk nie jest imponujący. Ja niepotrzebnie odswieżałem opłate członka bo znizka przedluzyla
Jak może się liczyć od daty pierwszej rejestracji kiedy niektóre auta mogą być dopiero co sprowadzone?
A gdzie to się da sprawdzić? W dowodzie jest tylko data rejestracji w PL w CEPiKu chyba też i w przypadku sprowadzonego auta to raczej by trzeba było sprawdzać w bazach danych za granicą (a akurat większość E38 to jest sprowadzona, bo mało kto mógł sobie pozwolić na siódemę z polskiego salonu). Chyba wszędzie się liczy po roku produkcji i nie ma znaczenia czy auto było wyprodukowane 1 stycznia
podkreślam że chodzi o datę I rejestracji, tj. na pojazd wyprodukowany na początku 1993 roku z pierwszą rejestracją w styczniu 1994 roku nie ma możliwości zrobienia polisy ze zniżką "pzmot"
No właśnie to jest data I rejestracji w Polsce - ja mam jedno auto z 1978 roku, (na pewno nie składak, bo nie ma wpisane SAM i rok produkcji w dowodzie też się zgadza), a w tamtym polu jest wklepany 1991 rok czyli wtedy kiedy go sprowadzono do kraju.
Zresztą nawet gdyby to była ogólnoświatowa data I rejestracji to i tak byłoby to głupotą, bo co jeśli ktoś kupi