Aktywne Wpisy

szcz33pan +1061
Koniec roku to czas podsumowań, zatem znowu trzeba było sprawdzić jak tam wygląda #indekskebaba
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
Inflacja została opanowana, stopy procentowe spadają, nawet ceny nieruchomości spadają. A co z kebabami?
10 stycznia 2022 zamówiłem kebaba z lokalnej budy i to samo zacząłem zamawiać co pół roku
10.01.2022 - cena 28,30 zł
źródło: Indeks_Kebaba_2025_grudzien
Pobierz
balbezaur +488

#sudoku #grybezpradu
źródło: comment_jUXg5Pnh4dLrmiLujYQHI6vH1I4Dzwix.jpg
Pobierzźródło: comment_Z7VoHnt5WAocYYOuhFRtoRgsrPj8vuut.jpg
Pobierz@Malirose: nie jest, 2 rząd dwie piątki
W lewym górnym kwadracie masz prawą kolumnę 2+9+6. Poniżej musi być w środkowej kolumnie 2+9+4, a na dole po lewej będzie kolumna 2+9+1.
@xar73782: no nie pykło ;) PAtrz wyżej rozwiązanie
@xar73782: Po prostu zdziwiła mnie Twoja pewność, skoro były tylko dwie możliwości, a Ty wybrałeś akurat tę.
@Cheessys: tylko w prostych i trywialnych, w trudniejszych niestety oprocz logiki to tak na prawde swego rodzaju brute and force
Jeżeli nie ma pola z jednoznaczną wartością, to można jeszcze próbować coś wykluczyć na podstawie kompletnych wierszy/kolumn w kwadratach 3x3 - jeśli wiersz/kolumna nie ma już wolnych miejsc, czasami pozwala to na dodatkowe ograniczenie