Wpis z mikrobloga

#java #programowanie

Mam trzy encje: user, post i comment. Zależne są od siebie tak jakbyście się spodziewali po zwykłym forum, czyli jeden użytkownik ma wiele postów, jeden post ma wiele komentarzy (co oznacza że komentarze fajnie by było wyciągać z API po użytkowniku i po poście oraz id)
No i aktualnie mam cos takiego jak na pic rel, ale wiem ze trzeba to zmienić, tylko bladego pojęcia nie mam na co xD Pomógłby ktoś?
Bruno_ - #java #programowanie

Mam trzy encje: user, post i comment. Zależne są od ...

źródło: comment_6Fc9Go62DIeA2I7RDWM1XENL1SIsJQsz.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Bruno_: Jak encje są mocno powiązane i nie będzie dużo więcej możliwości szukania komentarzy to może tak:

/posts/(id)/comments
/users/(id)/comments

Alternatywnie można też zrobić /comments/search i przekazać tam wartości do query. Tę opcję dużo łatwiej rozbudować, ale jest ona też mniej przejrzysta.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bruno_ na pewno bym zwracał jakąś kolekcje w getComents... A nie pojedynczy obiekt. I nie wyrzucał wyjątku tylko zwracał pustą kolekcje
  • Odpowiedz
@Patres: zauważ że tam jest Comment*s*Dto, co do wyjatku to wiem o tym, mialem to zamiar zrobic dzisiaj

@SuppressWarnings: to teraz pytanie, stawiac nowy kontroler czy w CommentController dodac kazdemu endpointowi /comments z przodu?
  • Odpowiedz