Wpis z mikrobloga

@tptak: Jeju, jak pysznie wygląda. Do tej pory tylko raz piekłam chleb (z pewnej sławnej w kręgach piekarskich książki), ale tyle z tym roboty było i miałam w dodatku wrażenie, że nie wyszło mi tak jak powinno wyjść. Mimo że teściowej jakoś dziwnie smakowało i domaga się więcej, a przecież cyjanku nie dodawałam. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Kurisutofa: chrupiąca - nóż z piłką jedzie jak piła.
@JackCinch: trochę za długo był chyba w piekarniku, ale nieznacznie. Wada jest taka, że ziarna przy skórce są twarde.
@sillygiraffe: Hamelman czy Forkish? Ja mam problem, żeby pisać przepisy - taka faza u mnie, że jeden w tygodniu wrzucam, mimo że mam z pięć-sześć wypieków gotowych ze zdjęciami, nawet z profesjonalną sesją. Jak tylko pomyślę o tłumaczeniu
  • Odpowiedz
@krysc4d: pierwszy dwie godziny, drugi planowałem godzinę, ale wyszło że inny chleb miałem już do pieczenia i bym nie przygotował piekarnika, więc po piętnastu minutach wstawiłem do lodówki na godzinę, a potem jeszcze z trzydzieści jak piekarnik się nagrzewał. W międzyczasie sprawdzałem palcem czy nie przerósł.
  • Odpowiedz