Wpis z mikrobloga

@NIEKONWENCJONALNA: Podstawowym problemem w moim przypadku jest przesada. Robię tego za dużo i swoim sposobem zamierzam sprawdzić czy nie poczuje się lepiej, wiele wskazuje że moje poszukiwania idą w dobrym kierunku. Ponadto pragnę też się zresetować, if you know what i mean ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@marcelinnagontek: to znaczy nie masz wiedzy podstawowej. No trudno

S--s ma wiele pozytywnych aspektów zdrowotnych ;). Psychicznych i fizycznych.

Aseksualizm wcale nie musi oznaczać braku wiedzy. No chyba ze ktos woli tak tłumaczyć swoją orientacje w ten sposob. To jakby gej mówił ze kobiety sa obrzydliwe dlatego jest gejem.
Dojrzej ;)
  • Odpowiedz
@marcelinnagontek: czyli jednak nie masz wiedzy :). I tak zle przeczytałam, chociaz Mysle ze masz jedno i drugie patrząc na twoja postawę.
Filozofia niezgodna z wierzą biologiczna...
A ziemia jest płaska, a szczepionki wywołują autyzm, bo ja tak uwazam :). Okej ;)
  • Odpowiedz
@marcelinnagontek: Do jakich ugrupowań politycznych odwołujesz się pisząc że antyseksualizm jest poglądem politycznym? Przy okazji, jakbyś mógł uzasadnić to samo w przypadku poglądów religijnych, która religia takie tezy głosi?
  • Odpowiedz
@NIEKONWENCJONALNA: Co do tych dwóch ostatnich, to akurat nie, uważam że ziemia jest okrągła i autyzm jest wrodzony, tak na pewno, bycie osobą ogarniętą tymi instynktami obrzydliwymi nazywasz czymś dobrym, bo naturalnym, brutalna prawda jest taka że gdybyśmy mieli być 100% naturalni, to byśmy dalej mieszkali w jaskiniach i nawalali się maczugami, im mniej natury w człowieku, tym więcej rozumu.
  • Odpowiedz
@marcelinnagontek: To co głosisz jest bardzo ciekawe, ale prowadziłoby do zagłady naszego gatunku, co jest sprzeczne z pojęciem życia. Ten pogląd jest niebezpieczny jeżeli wyznawany byłby na skalę typową dla wielkich religii czy systemów filozoficznych. Nie uważasz że ta droga jest niewłaściwa? Nie chodzi mi o jednostkę, a ogół
  • Odpowiedz