Aktywne Wpisy

RicoElectrico +201
#niebieskiepaski #medycyna #rak
Powiem tak: xDDDDDDDDD
Dziś przyszedłem na oddział, by zacząć 1 cykl chemii BEP.
Generalnie spodziewałem się grobowej atmosfery, a było bardzo miło, pacjenci zaskakująco pogodni.
Lekarki przyszły i stwierdziły, że biopsja rejonu blizny jest niekonkluzywna i wolą pobrać kolejną, tym razem grubą igłą pod znieczuleniem miejscowym. Mam się w niedzielę stawić na urologii. I potem zadecydują, czy 1 czy może 4 cykle chemii
Powiem tak: xDDDDDDDDD
Dziś przyszedłem na oddział, by zacząć 1 cykl chemii BEP.
Generalnie spodziewałem się grobowej atmosfery, a było bardzo miło, pacjenci zaskakująco pogodni.
Lekarki przyszły i stwierdziły, że biopsja rejonu blizny jest niekonkluzywna i wolą pobrać kolejną, tym razem grubą igłą pod znieczuleniem miejscowym. Mam się w niedzielę stawić na urologii. I potem zadecydują, czy 1 czy może 4 cykle chemii
źródło: 1000027515
Pobierz
kobiaszu +70
źródło: 1000011903
Pobierz

szybkie pytanko, w metodzie void() ktore jest bardziej poprawne? jak napisalem 2 to w projekcie mi mowia ze mam pierwsze zrobic xD
if (statement) {
return;
}
try {} catch {}
vs
if (!statement) {
try {} catch {}
}
W drugim przypadku jeżeli warunek, tu zaprzeczenie, jest spełniony, to wykonujesz przetwarzanie.
Dopóki w metodzie nie ma nic poniżej tego kodu to są sobie równe, ale jak dorzucisz poniżej wszystkiego jakąś linijkę kodu, to nagle będzie inaczej działać.
Jeśli twój kod wyglądałby dokładnie tak jak napisałeś to @AdiLDZ: ma rację w przeciwnym razie niestety nie jest tak prosto i w zasadzie na każde pytanie można odpowiedzieć: "to zależy".
Do zapisu takiego kodu można zastosować dowolny podzbiór ogólnych zasad:
1. Im mniej zagnieżdżeń tym lepiej.
2. try{...}catch(){...} powinno być