Aktywne Wpisy
kierowcawykopek +18
Lowca90 +328
Podłoga drewnina w jednym z warszawskich przedszkoli była w opłakanym stanie przed moją pracą. Ruszające się klepki, trzeszczące przy chodzeniu, pozbawione lakieru, brudne po których codziennie biegają najmłodsi. Stał się cud i przemiła dyrektorka dostała budżet na maly remont. Podłogę udało się ustabilizować dzięki kilkuset zastrzykom kleju puchnącego, wycyklinować i polakierować. Efekt jest co najmniej zadowalający ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#remontujzwykopem #remont #budownictwo
#remontujzwykopem #remont #budownictwo
źródło: temp_file5898364385308265073
Pobierz




Rozcieńczane
miody w sklepie są przejrzyste, klarowne i ciekłe (takie klienci chcą kupować) ponieważ zostały mocno podgrzane - po tym zabiegu nie krystalizują powtórnie, albo krystalizują ale niecałkowicie. Natomiast te kremowe od pszczelarza są długotrwale mieszane i lekko podgrzewane. Te skrystalizowane "na kamień" nie były poddawane żadnej obróbce.
A to czy miód jest prawdziwy, czy fałszowany cukrem, bardzo trudno stwierdzić.
Jest zabieg pozwalający aby miód pozostał płynny.
Wystarczy go bardzo dlugo intensywnie mieszać i zmieni swoją strukturę molekularną trochę z tego co pamiętam i nie przejdzie w stan staly.
źródło: comment_76hEmOBnY72zrjvXad0hn3jmlLA10JhZ.jpg
PobierzMiód najbardziej przypominający masełko to miód rzepakowy, bo jest bardzo oleisty.
Wszystkie miody są na początku płynne, ale z czasem ulegają krystalizacji. Dużo ludzi gdy widzi miód skrystalizowany to od razu myśli, że pszczelarz oszukiwał i karmił pszczoły cukrem, ale to nie jest prawda. Praktycznie każdy miód z czasem się skrystalizuje.
Oczywiście pszczelarze też oszukują, np karmienie pszczół cukrem (z wyjątkiem podkarmiania na
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_Xxm5tIh3W4SNXc06J39y34sTXyV426GD.jpg
Pobierz@raphau
i słyszę o tym regularnie, a nikt nie jest w stanie podać mi źródła takich informacji, badań, nic...
A co do daty ważności to sól sprzedawana w sklepie też ma datę ważności, a przecież sól to konserwant i nie zepsuje się nigdy. To po prostu