Wpis z mikrobloga

Pakowałam sobie miodek do pojemniczka, żeby w pracy wypić pyszna herbatkę. I naszła mnie taka rozkmina. Dlaczego wszystkie miody sklepowe są takie przejrzyste, klarowne, a te kupowane w małych pasiekach są jak masełko? Ktoś wie? #pszczelarstwo #miod
  • 66
  • Odpowiedz
@sillygiraffe: Bo to są różne miody.

Jedne sa klarowne, inne maślane, innego grudkowane. Jedne słodkie, inne trochę ostre.

Pszczelarze mają różne. A sklepy - mają takie jakich oczekują klienci oglądający reklamy - płynne, złociste, lejące się.
  • Odpowiedz
@klakgit: Sprzedając miód w sklepie obowiazkowo trzeba napisać na etykiecie m.in. datę ważności, która dla miodu wynosi 36 miesiący od daty rozlewu. I dlatego sklepowe miody mają datę ważności. :)
  • Odpowiedz