Wpis z mikrobloga

W polskiej konstytucji małżeństwo definiuje się jako "związek kobiety i mężczyzny znajdujący się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej"

I nie zaczynaj z semantyką, niech się nazywają związki partnerskie, jeśli nie mogą się nazywać "małżeństwa", mi to wisi - ale powinna taka opcja być.

@apkwiatosz: zaorałem Cię zanim nawet napisałeś tego posta xD.

kaczyński kocha swojego kota a też z nim podatku nie może rozliczać, a jakoś z tego powodu nie
  • Odpowiedz
W polskiej konstytucji małżeństwo definiuje się jako "związek kobiety i mężczyzny znajdujący się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej"

@apkwiatosz: no brawo sherlocku o tym wlasnie mowie.

kaczyński kocha swojego kota a też z nim podatku nie może rozliczać, a jakoś z tego powodu nie robi parad równości

@apkwiatosz: spoko, ze porownujesz kota do czlowieka podczas rozmowy o prawach czlowieka xD
  • Odpowiedz
mogą zawrzeć związek małżeński i mieć takie prawa. Związek małżeński to związek kobiety i mężczyzny.

@apkwiatosz: SEMANTYKA XDD co za ślepota typie, ogarnij się xD myślałem że już to wyjaśniliśmy, ale ty w kółko to samo, nie da się nic wytłumaczyć Tobie. Jesteś ślepy i jesteś z tego niesamowicie dumny. nie chcesz rozmawiac, nie chcesz zrozumieć - chcesz tylko wojować. Teraz już wiem, że mi Cię niesamowicie szkoda.
  • Odpowiedz
@apkwiatosz: tylko zabraniasz im korzystać z pakietu przywilejów "małżeństwo" bo... Nie wiem czemu. Nigdy nie podałeś powodu. O, zanim znowu napiszesz jakiś wysryw, niech to nie będzie małżeństwo, tylko związek partnerski. Lepiej na serduszku? Dlaczego nie chcesz pozwolisz dwóm facetom jednym papierkiem zyskać ułatwienia i przywileje takie jak hetero parki?

Fajnie, że nazywasz około 4 miliony Polaków patologią xD
  • Odpowiedz