Podłączyłem router bezpośrednio do kabla z netem z gniazdka -nie działa. Po jego zresetowaniu internet działa z 10 sekund po czym przestaje (pojawia się żółty wykrzyknik przy połączeniu. Bezpośrednio podłączajac kabel do laptopa wszystko śmiga. Co jest przyczyną? #internet #router #technologia #elektronika #komputery
@Damcha: MAC adres karty sieciowej w kompie. TIP: większość routerów pozwala go "sklonować" - czyli podać z jakim MAC po stronie WAN ma się zgłosić do ISP.
@LukiX_2: on był tam domyślnie jakby wpisany, ten adres. Dodatkowo z konsoli coś takiego mam, chyba wychodzi na to samo: Dziś miałem ciekawą sytuację, wracam po dwóch godzinach a tu działa wifi (zostawiłem podpięty kabel w routerze). Niestety do momentu wyciągnięcia wtyczki, teraz jest znów to samo- tj internet działa tylko po kablu.
#internet #router #technologia #elektronika #komputery
źródło: comment_l3rBv9r1Wl8E1rrScWyt6RiGv1cFlmsC.jpg
PobierzDziś miałem ciekawą sytuację, wracam po dwóch godzinach a tu działa wifi (zostawiłem podpięty kabel w routerze). Niestety do momentu wyciągnięcia wtyczki, teraz jest znów to samo- tj internet działa tylko po kablu.
źródło: comment_VJvgD0GWTgkRx5C1CeeGBxpw1e0aDn6J.jpg
Pobierzźródło: comment_sfgzAX0fwgp4gC6ht2BAw76ZIw0j7I1v.jpg
PobierzZ którego mam odczytać?
źródło: comment_zVM3jNKAVxywZrifNzfXQ47G9gJFUiIU.jpg
Pobierz