Wpis z mikrobloga

No i widzicie? Kto jest teraz górą? Kto miał rację? No? Co tak cicho? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Wszyscy mnie wytykaliście palcami i uważaliście za foliarza, bo zakupiłem T400 i sflashowałem sobie chip na płycie głównej, bo przeczuwałem iż nie warto bezmyślnie ufać jak te barany w UEFI i Intel Managment Engine. A teraz proszę bardzo, syf w UEFI który przeżywa reinstalację Windows i wymianę dysku. Rządy miały tą „dziurę” do dyspozycji już X lat temu. Nie żal mi Was podludzie. Tylko Open-Source!

#komputery #pcmasterrace #windows10 #linux #bekazpodludzi #bezpieczenstwo #security #oswiadczenie
  • 9
Wszyscy mnie wytykaliście palcami i uważaliście za foliarza, bo zakupiłem T400 i sflashowałem sobie chip na płycie głównej, bo przeczuwałem iż nie warto bezmyślnie ufać jak te barany w UEFI i Intel Managment Engine. A teraz proszę bardzo, syf w UEFI który przeżywa reinstalację Windows i wymianę dysku. Rządy miały tą „dziurę” do dyspozycji już X lat temu. Nie żal mi Was podludzie. Tylko Open-Source!

@yomvevixi: co jak?! ( ͡°
@yomvevixi: Jeśli nikt nie wie, ani nie podejrzewa, że masz istotne informacje, to dobrze. Jeśli ktoś brodzi w wodzie szukając czegokolwiek i trafi na Ciebie, gorzej.
I tak, jeśli waga informacji byłaby znacząca, to nikt nie będzie się przejmować prawem i wymusi na Tobie dostęp do tych danych.
Jeśli człowiek nie jest w stanie zapamiętać tych informacji i są one utrwalone na fizycznym nośniku, to poza utrudnieniem dostępu do niego musisz