Wpis z mikrobloga

Religia to najgłupsza rzecz, jaką kiedykolwiek wymyślono. Pomyślcie tylko.

Religii właściwie udało się przekonać ludzi, że istnieje jakiś niewidzialny człowiek, który żyje w niebie, obserwuje wszystko co robisz każdej minuty i każdego dnia! Ma listę 10 rzeczy których nie chce, żebyś robił. A jeśli zrobisz którąkolwiek z tych rzeczy, to ma specjalne miejsce: pełne ognia, dymu, swądu, tortur i katuszy, gdzie ześle cię, żebyś żył i cierpiał, palił się i dusił, krzyczał i płakał przez całą wieczność, aż do końca czasu.

Ale on cię kocha! On cię kocha i chce twoich pieniędzy. Bo mimo że jest wszechmogący, doskonały i wszechwiedzący, to jakimś cudem zawsze ma problemy z kasą.

#bekazkatoli #gimboateizm #heheszki
prawarekasorosa - Religia to najgłupsza rzecz, jaką kiedykolwiek wymyślono. Pomyślcie...

źródło: comment_ODBPHsaEGBSGz2ahDdXYvEbjSsCcCD56.jpg

Pobierz
  • 121
@martwy_kotek A skąd wiesz co robię? Anonimowo można pisać co się chce, nie znasz mnie w życiu normalnym nie wiesz co i jak robię, nawet mnie nie znasz to jak możesz oceniać w tak brutalny sposób moje dokonania?

W Internecie to mogą pluć po sobie dzieci i posłowie, powoduje to ten sam zamęt co teraz, ale działanie w życiu rzeczywistym daje jakieś wnioski i poprawę życia innych.

Pisz sobie dalej, pisaniem nic
Co ty na to że Jezus wypełnił stare Prawo które już nie obowiązuje i ustanowił Nowy Testament?

@dendrofag: XD

A co powiesz o zapoznaniu się z Nowym Testamentem i nauką Kościoła Katolickiego na temat praw w Starym Testamencie?

@dendrofag: Np o tym, ze dalej obowiązuje? XD Wszystkie interpretacje i KKK na to wskauzują :D
@v1lk: Sam pisałeś że jesteś ze

chyba jest, bo ja głową kościoła nie jestem, a moje zdanie mało się liczy i nie wydaje mi się że dało by cokolwiek do rozmowy

Ja ci żadnych słów w usta nie wkładam. Jak to wyżej to nie jest bierność to nie wiem co nią jest, pozdrawiam

Pisz sobie dalej, pisaniem nic nie zmieniacie.

Ale że katolicy, czy że wszyscy czy jak?
@prawa_reka_sorosa:

Czyli 10 przykazań już nie obowiązuje?

Jeszcze raz zachęcam cię do zapoznania się z doktryną Kościoła Katolickiego. Bez sensu jest żebym tutaj na wypoku robił ci wykłady z nauki Kościoła Katolickiego.

Gwarantuję ci że wszystko co napisałem ma swoje oparcie w faktach i od strony rozumu nie ma tu nic do zarzucenia. Ale musisz wykonać wysiłek umysłowy polegający na zapoznaniu się z tą wiedzą.

Musisz też zrozumieć że twój umysł,
Czyli 10 przykazań już nie obowiązuje?

Jeszcze raz zachęcam cię do zapoznania się z doktryną Kościoła Katolickiego. Bez sensu jest żebym tutaj na wypoku robił ci wykłady z nauki Kościoła Katolickiego.

@dendrofag: wystarczy cytat z KKK, albo link do jakiegoś dekretu cokolwiek, coś wiążącego.

Po co orać całą doktrynę o niepokalanym poczęciu jak wystarczą 2 akapity pewnie?
@prawa_reka_sorosa:

Z całym szacunkiem ale niestety #!$%@? ;/

Błędem ateistów i sukcesem KK jest fakt ze gdy ktoś mówi religia wszyscy myślą katolicyzm i zaczyna się inb4

Ale religia to szersze i starsze niż KK pojęcie.

Tym bardziej nie zgodzę się że jest ona szkodliwa(w XXI wieku może tak)

Wszystko wskazuje na to religia jest naturalnym etapem rozwoju mózgu i inteligencji

Ludzie pierwotni wierzyli w duchy bizonów i innych zwierząt. Oddawali
@JAI2L9LAD: polecam się ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@kvvach: do tego rola w hmm, jakby to nazwać, utrzymaniu zdrowia i higieny? Bo jak łatwiej uzasadnić ucięcie napletka, zakaz spożywania czy łączenia niektórych pokarmów czy nakaz ablucji, jak nie religią?

@dendrofag: Zapoznałem, myślę ze tez powinieneś.

KKK 121 Stary Testament jest nieodłączną częścią Pisma świętego. Jego księgi są natchnione przez Boga i zachowują trwałą wartość (Por. Sobór Watykański II, konst. Dei verbum, 14). ponieważ Stare Przymierze nigdy nie zostało odwołane.

Ale musisz wykonać wysiłek umysłowy polegający
@prawa_reka_sorosa: skąd ty w ogóle wziąłeś informacje, że za złamanie któregoś z 10 przykazań Bóg posyła ludzi do piekła? W sensie rozumiem co chciałeś przekazać wpisem, ale jak już się czepiasz, to rób to dobrze. Ludzie są grzeszni i to normalne, kluczem jest zalowanie za grzechy, tj łamanie jednego z przykazań i postanowienie poprawy. Nigdy nie w PŚ nie jest powiedziane, że Bóg posle kogoś do piekła za zrobienie tego ani
skąd ty w ogóle wziąłeś informacje, że za złamanie któregoś z 10 przykazań Bóg posyła ludzi do piekła?

@arsaya: Za sam brak wiary w Boga ateiści trafiają do piekla, lamianie przykazan to tylko bonus. No chyba ze wedlug Ciebie grzesznicy nie trafiaja do piekla.

kluczem jest zalowanie za grzechy,

To moja ulubiona luka. Ciekawe dlaczego nie stosujemy jej w prawie cywilnym, fajnie by to wyglądało.

Sędzia: czy żałuje pan zgwałcenia dziesięciu