Wpis z mikrobloga

#kler #bekazkatoli #bekazpodludzi
Jestem Katolikiem ale to czego właśnie się dowiedziałem mnie przeraża. Mam kumpla który jest w seminarium i mają ZABRONIONE obejrzenie filmu Kler.... Czaicie ? Jak na to pójdziesz to trzeba iść do spowiedzi.....Bo jest niemoralne. Wkur.... mnie to bo każdy wie,że kościół ma problemy i to nawet większe niż to co pewnie będzie w tym filmie ale będziemy nadal kłamać,że wszystko ok.
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pszymczyk2: Takie to ma znaczenie, że dopóki to jest jakiś kumpel z jakiegoś seminarium, to historia jest zmyślona. Jak powiesz jakie to seminarium to bez problemu sprawdzę Twoją rewelację i będzie to fakt albo bajka.
  • Odpowiedz
@pszymczyk2: Mam w domu magiczną kulę.

Swoją drogą ja też nie polecam studentom oglądać tego filmu, bo mimo niewątpliwych problemów KK, jest on jedynie manipulacją, mającą przypisać skrajne patologie całemu Kościołowi.
  • Odpowiedz
@husspol: co Ty pierdzielisz kolego :D każdy kto ma rozum wie,że pomimo tego że w kościele odsetek pedofili jest większy niż ogółem ( udowodnione jest ze takie struktury przyciagaja takich ludzi ) to i tak wiemy ze ogolnie księża są dobrzy. Sam mam w rodzinie księży i zakonnice i są super. To nie przeszkadza nagłaśniać tuszowania tych przypadków w kościele bo to najgorsze co jest tam robione. Przenoszenie p-------w z
  • Odpowiedz
w kościele odsetek pedofili jest większy niż ogółem ( udowodnione jest ze takie struktury przyciagaja takich ludzi )

@pszymczyk2: To Twoje zdanie czy na podstawie badań? Nie znam żadnych statystyk czy opracowań, które potwierdzałyby Twoje słowa.

Albo napisz chociaż jaki jest odsetek pedofili ogólnie, a jaki wśród księży katolickich, to sobie porównamy.
  • Odpowiedz