Aktywne Wpisy
eisil +143
Obejrzałem ten fragment programu "Dzień Dobry TVN" o przegrywach i czuję się lekko oburzony. Marcin Prokop stwierdził, że "i samoskazali się na bycie piwniczakami". No oczywiście, to wszystko wina tych obrzydliwych inceli ( ͡° ͜ʖ ͡°) To oni ponoszą pełną odpowiedzialność za to, że byli bici w domu czy gnębieni w szkole przez rówieśników, tylko dlatego, że byli słabsi fizycznie lub psychicznie, przez co muszą się teraz
nad__czlowiek +15
#programowanie #programista15k #programista25k #pracait #korposwiat
Najbardziej wkurzające jest ta szkodliwa propaganda, że tylko w IT się zarabia. Wiecie, oficjalnie mówi się że no - dobrze zarabiają jacyś lekarze, prawnicy, dentyści, fachowcy fizole typu stolarz, hydraulik, mechanik, maniciurzystki, fryzjerki z takich typowych zawodów i to w sumie tyle. Oprócz tego jacyś przedsiębiorcy, developerka mieszkań, działalność gospodarcza ogółem, ale są ryzykowne biznesy i rozległe dziedzinowo oraz zarobkowo, że nie ma schematu, wiec te branże
Najbardziej wkurzające jest ta szkodliwa propaganda, że tylko w IT się zarabia. Wiecie, oficjalnie mówi się że no - dobrze zarabiają jacyś lekarze, prawnicy, dentyści, fachowcy fizole typu stolarz, hydraulik, mechanik, maniciurzystki, fryzjerki z takich typowych zawodów i to w sumie tyle. Oprócz tego jacyś przedsiębiorcy, developerka mieszkań, działalność gospodarcza ogółem, ale są ryzykowne biznesy i rozległe dziedzinowo oraz zarobkowo, że nie ma schematu, wiec te branże
- żłobek
- przedszkole
- 500+ (na 1. dziecko)
- 1000 zł (dodatkowe) za urodzenie dziecka
- mieszkaniowe (nie miałem pojęcia o jego istnieniu, ale OK xD)
- Mieszkanie+
- ...i jakiekolwiek inne zasiłki. Nic, null.
Dla państwa jesteśmy #!$%@? BOGACZAMI, chyba tą mityczną klasą średnią, której się od luksusów w dupie przewraca. I nie, nie chcę tej kasy. Jakoś sobie w życiu radzimy. Zastanawiam się tylko jakiej patologii dają tą kasę, skoro zarabiająca poniżej przeciętnej rodzina 2+2 to już za dużo xD I potem człowiek musi pracować po naście godzin dziennie, bo żłobek prywatny, przedszkole prywatne, a z braku czasu także ubezpieczenie zdrowotne prywatne. I jeszcze co miesiąc płać 1200 zł ZUSu, a od reszty 18% dochodowego. No i VAT jak przypadkiem coś zarobisz... Żeby w dupie się nie przewracało od wożenia dzieciaka do prywatnego żłobka to cenę paliwa w podatkach podniosą dwukrotnie, a potem XX zł za bramki jak pojedziesz swoim rupieciem nad Bałtyk xD
A gdyby tak #!$%@?ąć to wszystko i czekać aż hajs sam spłynie, a opieka społeczna jeszcze dzieciakom jeść da...? W dziwnym kraju żyjemy, a niby "prodemograficznym"
#gorzkiezale #bekazlewactwa #bekazpisu #polityka
@wojtas_mks: roszczeniowy jesteś lewaq ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#bekazlewactwa
@wojtas_mks: tak działa socjalizm, niestety większość społeczeństwa tego chce a że mamy demokrację to rządzą nami takie raki.
@Haqim: Żona i tak spędza łącznie 2 lata na macierzyńskim + po kilka miesięcy w ciąży. Już po roku z dzieciakiem zaczęła wariować, choć kocha je z całego serduszka ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może Cię zaskoczę, ale ona
Komentarz usunięty przez autora
Kto robi dwójkę dzieciaków przy takich zarobkach xD
A co do tych wszystkich socjali to to jest w #!$%@? chore. Sam mam przykład wśród znajomych, gdzie kombinują, liczą gdzie i komu opłaca się pracować, byle
@sAdiBuki: Paradoksalnie na dwie osoby, nawet jeśli druga ma 2k, masz 6k. To już nieźle. Za mieszkanie płacisz niewiele więcej lub bierzesz kredyt. Wydatki też się rozkładają na dwie osoby.
@Wrathkrigs: Segmet G czyli Gówno?
@wojtas_mks: jakie miasto? od tego sezonu np Wrocław wprowadził priorytet dla par gdzie obie osoby pracują. Myślałem że wszędzie tak zrobili