Wpis z mikrobloga

A i jeszcze odnośnie rowerzystów ile ja nerwów przez nich straciłem bo według nich nie mam prawa jechać na rolkach drogą rowerową

@Ratelmidozer: @dobrzecisiewydaje: Bo nie masz. Czego tu nie czaisz? Łamiesz zakaz i się pultasz ustanowiony PRAWNIE w kodeksie drogowym że ktoś ci zwraca uwagę żę go łamiesz XD kolejna księżnisia bez mózgu
  • Odpowiedz
@dobrzecisiewydaje: ich było tylko 3. Ale byłby ból d--y jakbyś trafiła na peleton 15 kolarzy :D nikt nie zrozumie, do póki sam nie pojeździ na szosie. Ścieżki są wąskie i bardzo często z kostki, polecam sprawdzić co to znaczy przy oponach napompowanych do 7 barów. Powiem tak, oni czują się znacznie bezpieczniej na drodze z samochodami niż z pieszymi na chodniku obok.
Ale spokojnie, jeszcze pewnie miesiąc i znikną na
  • Odpowiedz
@dobrzecisiewydaje: KLAKSON na takich, w przepisach jest napisane, że jak na danym odcinku jest ścieżka rowerowa to MAJĄ nią jechać. Ci na obrazku sobie robią jaja. Swoją drogą nienawidze rowerzystów na drogach, wleką się 10 km/h a za takim jednym korek 20 samochodów niepotrzebny.
Reasumując - trąb na takich.
  • Odpowiedz
az dziw bierze, ze @reddin sie nie jeszcze nie wypowiedzal jako nadworny obronca uciesnionych roweszystuuf xD. Na pewno znajdzie 15 powodow dlaczego ci debile tak jaka xD. Czyzby cos bylo nie po jego mysli?
  • Odpowiedz
az dziw bierze, ze @reddin sie nie jeszcze nie wypowiedzal jako nadworny obronca uciesnionych roweszystuuf xD. Na pewno znajdzie 15 powodow dlaczego ci debile tak jaka xD. Czyzby cos bylo nie po jego mysli?

@stormkiss: Bo byłem w trasie, dopiero widzę. Czy mogą? Zależy jakie i czy były znaki pionowe.
  • Odpowiedz
@ErikSkurveson: Art. 33. 1.
Kierujący rowerem jednośladowym jest obowiązany korzystać z
drogi dla rowerów lub z drogi dla rowerów i pieszych. Kierujący
rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest
obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować
  • Odpowiedz
@l_Grela_l:

zanim zwyzywasz, to takie pytanie: czy to na pewno jest ścieżka, a nie czerwony chodnik z namalowanym na nim rowerem?

Szanuję za zdrowy sceptycyzm, kolego. Też obstawiam że zabrakło znaku pionowego CHWDP-88 i stąd taka sytuacja. Bo przecież żaden rowerzysta nie byłby tak wielkim debilem, żeby jechać jezdnią koło DDR, nie?
  • Odpowiedz