Wpis z mikrobloga

#dzieci #rozowepaski #niebieskiepaski

Przed chwilą byłem w #biedronka, zwykłe codzienne zakupy na tydzień - mięsko, warzywka, przybory codziennego użytku. Po zebraniu wszystkich artykułów ustawiłem się w kolejce do kasy (standardowo dwie kasy otwarte, ludzi z czterdziestu). Przede mną było około 5 osób - trzy kobiety i dwójka mężczyzn. Wszyscy raczej w średnim wieku. Wtem zza rogu nadchodzi stereotypowa #madka (miała około trzyletnie dziecko i fryzurę "chcę rozmawiać z kierownikiem", picrel) i widzę, że zmierza w moim kierunku. Już wtedy wiedziałem, że będzie wesoło. Ustawiła się za mną w kolejce a jej dziecko wesoło sobie podśpiewywało jakieś piosenki z domowego przedszkola czy ki #!$%@?. Po krótkiej chwili poczułem pukanie w ramie - tak, to ona! Wtem spytała mnie, czy może wejść przede mnie bo ma tylko bagietkę i gumy dla małego. Powiedziałem stanowczo, że proszę uprzejmie bo ja mam jeszcze bardzo dużo rzeczy do kupienia. Podziękowała i stanęła przede mną, jak przyszła jej kolej to zapłaciła i mi jeszcze raz serdecznie podziękowała. Potem już ja zapłaciłem i pojechałem do domu.
kosodrzewina2 - #dzieci #rozowepaski #niebieskiepaski 

Przed chwilą byłem w #biedr...

źródło: comment_Ar3m8TPpkOj4VY7j4fSLTluCBWzxW6rF.jpg

Pobierz
  • 58
  • Odpowiedz
@kosodrzewina2: Mi się przytrafiła raz w biedrze taka sytuacja, poszedłem sobie kulturalnie po butelkę znamienitej szkockiej whisky Golden Loch i stoję w kolejce z jedną rzeczą, przede mną stała babcia z pełnym koszykiem i przed nią kobieta też z pełnym koszykiem. Ja tak stoję i staram się nie zwracać niczyjej uwagi i nagle ta babuszka mnie szturchnęła. Ja sobie myślę "ki #!$%@??" a ona żebym co? ŻEBYM USTAŁ PRZED NIĄ bo
  • Odpowiedz
@kosodrzewina2: Ja przepuściłam ostatnio ojca z maluchem, też miał jakąś pierdółkę tylko. Najpierw się zapierał, że nie trzeba, a potem podziękował i w 30 sekund ogarnął swoje zakupy i zniknął. Bez sensu, żeby stał za mną, skoro miałam trochę produktów. Zawsze staram się takie rodzinki przepuszczać jeśli mają drobiazgi, bo kolejka szybciej i sprawniej idzie, dzieciak się nie męczy, ani nie męczy ludzi wokół, bo tak też się zdarza :D
  • Odpowiedz
@kosodrzewina2: jak chcesz kogos wpuszczac do kolejki to sam powinienes z niej wyjsc i #!$%@? na koniec zeby rownowaga we wszechswiecie zostala zachowana, bo moze ludzie czekajacy za toba (specialnie z malej) nie mieli ochoty jej wpuszczac i stac dluzej w kolejce.
  • Odpowiedz