Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mickson: Katolikow rowniez. Sa nazywani chorymi i szczurami xD

Moze jak bedzie mi sie chcialo to sprawdze czy ta osoba nie miala teczowego nicka, ale to by było zbyt duże kombo i wole nie wierzyc, ze zyja takie osoby
  • Odpowiedz
A co Was, homosiów, obchodzi to, że ktoś chce się modlić i chodzić co niedzielę do kościoła

@glonstar: Absolutnie nic. Obchodzi nas to ze kościół ma ogromny wpływ na politykę oraz prawo (zakaz aborcji, klauzule sumienia, ograniczanie antykoncepcji, finansowanie z budżetu itd).
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: Żyjemy w państwie demokratycznym. Każdy ma prawo mieszać się do polityki. Im większym poparciem cieszy się organizacja, tym większy powinna mieć wpływ na politykę - takie są założenia. Jeżeli katolików jest N razy więcej niż tęczowców, to jest całkiem uczciwe, że KK ma N razy większy wpływ na politykę niż LGBT.

Nie rozumiem, dlaczego mieszasz w to antykoncepcję, aborcję i klauzulę sumienia? Przecież Was to nie dotyczy.
  • Odpowiedz
Żyjemy w państwie demokratycznym. Każdy ma prawo mieszać się do polityki. Im większym poparciem cieszy się organizacja, tym większy powinna mieć wpływ na politykę - takie są założenia.

@glonstar: Oczywiście, tyle ze władze publiczne musza zachować bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. Oznacza to ze Katolicy nie mogą sobie wprowadzić prawa, bazującego na ich religii, które będzie ograniczało w jakikolwiek sposób wolność
  • Odpowiedz
Oczywiście, tyle ze władze publiczne musza zachować bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym.

@prawa_reka_sorosa: Akurat Wam zapewniają - nie ma prawa, które ograniczałoby swobodę propagowania homoseksualizmu.

Oznacza to ze Katolicy nie mogą sobie wprowadzić prawa, bazującego na ich religii, które będzie ograniczało w jakikolwiek sposób wolność innych ludzi.

@prawa_reka_sorosa: Praktycznie każde prawo ogranicza wolność jakichś ludzi, bo komuś czegoś
  • Odpowiedz
Akurat Wam zapewniają - nie ma prawa, które ograniczałoby swobodę propagowania homoseksualizmu

@glonstar: A odniesiesz się do moich przykładów, czy tak będziesz skakał z kwiatka na kwiatek? A po za tym, homoseksualiści, w przeciwieństwie do hetero, nie mają możliwości formalizacji związków, co jest ograniczeniem wolności.

Praktycznie każde prawo ogranicza wolność jakichś ludzi, bo komuś czegoś zabrania.

@glonstar: Wymień takie, które bazują wyłącznie na religii.
  • Odpowiedz
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem; różne eufemizmy aborcji już słyszałem, ale pierwszy raz widzę, że ktoś to próbuje podciągnąć pod swobodę wyrażania przekonań.

Zacząłeś od pytania co nam przeszkadza w tym ze ludzie się modlą, napisałem ze nie to nam przeszkadza, a to ze osoby religijne forsują swoje zasady na resztę społeczeństwa. Zmiany które forsują ograniczają moja wolność. Rozumiesz już?

Równie dobrze można powiedzieć, że ograniczona jest wolność poligamistów (bo nie
  • Odpowiedz
Zacząłeś od pytania co nam przeszkadza w tym ze ludzie się modlą, napisałem ze nie to nam przeszkadza

@prawa_reka_sorosa: Cały wątek zaczął się od poruszenia problemu atakowania katolików na mirko. Co ma miejsce, i wcale nie jest celowane konkretnie w tych, którzy coś forsują, tylko w wierzących w ogóle.

to ze osoby religijne forsują swoje zasady na resztę społeczeństwa. Zmiany które forsują ograniczają moja wolność. Rozumiesz
  • Odpowiedz
Racja, na tym polega wolność słowa. A dopóki Ci ludzie nie domagają się rzeczy, które ograniczają wolność innych, nie mam z tym problemu

@prawa_reka_sorosa: Zauważ, że zaproponowane przeze mnie zmiany, tj.

musiałaby zostać wprowadzona możliwość formalizacji dowolnej liczby dowolnych osób dowolnej płci w dowolnym wieku, w dodatku każda osoba musiałaby mieć prawo do bycia w dowolnej liczbie takich sformalizowanych związków (każdy z nich oczywiście również z dowolną liczbą
  • Odpowiedz