Aktywne Wpisy

rdk88 +481
źródło: 1000039889
Pobierz
Soothsayer +8
słuchawki z najlepszym ANC bez podziału na kategorie wagowe i finansowe no bez żadnych kompromisów to...?
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000039889
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Jedziemy dalej z obrażaniem się nawzajem, czy dajemy sobie spokój?
Moze jak bedzie mi sie chcialo to sprawdze czy ta osoba nie miala teczowego nicka, ale to by było zbyt duże kombo i wole nie wierzyc, ze zyja takie osoby
@glonstar: Absolutnie nic. Obchodzi nas to ze kościół ma ogromny wpływ na politykę oraz prawo (zakaz aborcji, klauzule sumienia, ograniczanie antykoncepcji, finansowanie z budżetu itd).
Nie rozumiem, dlaczego mieszasz w to antykoncepcję, aborcję i klauzulę sumienia? Przecież Was to nie dotyczy.
@glonstar: Oczywiście, tyle ze władze publiczne musza zachować bezstronność w sprawach przekonań religijnych, światopoglądowych i filozoficznych, zapewniając swobodę ich wyrażania w życiu publicznym. Oznacza to ze Katolicy nie mogą sobie wprowadzić prawa, bazującego na ich religii, które będzie ograniczało w jakikolwiek sposób wolność
@prawa_reka_sorosa: Akurat Wam zapewniają - nie ma prawa, które ograniczałoby swobodę propagowania homoseksualizmu.
@prawa_reka_sorosa: Praktycznie każde prawo ogranicza wolność jakichś ludzi, bo komuś czegoś
@glonstar: A odniesiesz się do moich przykładów, czy tak będziesz skakał z kwiatka na kwiatek? A po za tym, homoseksualiści, w przeciwieństwie do hetero, nie mają możliwości formalizacji związków, co jest ograniczeniem wolności.
@glonstar: Wymień takie, które bazują wyłącznie na religii.
Zacząłeś od pytania co nam przeszkadza w tym ze ludzie się modlą, napisałem ze nie to nam przeszkadza, a to ze osoby religijne forsują swoje zasady na resztę społeczeństwa. Zmiany które forsują ograniczają moja wolność. Rozumiesz już?
@prawa_reka_sorosa: Cały wątek zaczął się od poruszenia problemu atakowania katolików na mirko. Co ma miejsce, i wcale nie jest celowane konkretnie w tych, którzy coś forsują, tylko w wierzących w ogóle.
@glonstar: Przespałes czarne marsze?
@prawa_reka_sorosa: Zauważ, że zaproponowane przeze mnie zmiany, tj.