Aktywne Wpisy
amozetoostatniraz +255
Ale dzisiaj antypolaków d--a piecze, że ktoś sobie idzie z polską flagą w polskie święto XD . Wy tylko z tęczową albo z ukraińską byście chodzili xd
#marszniepodleglosci
#marszniepodleglosci
Pan_krecik +623
Nie wiem jak można postrzegać tak samolubną decyzję, urodzenie dziecka jako coś porządnego i moralnie właściwego.
Jeżeli uznamy że każde działanie bez zgody co najmniej jednego z uczestników jest nie właściwe i moralnie złe co jest według mnie jedną z niewielu oczywistych prawd to nie wyobrażam sobie czemu poczęcie miało by do tego nie pasować.
Możecie mnie jakoś przekonać do zmiany zdania?
Argument o braku jest dla mnie argumentem ostatecznym nie wiem jak można go ominąć.
#neuropa #4konserwy #chrzescijanstwo #filozofia #katolicyzm #antynatalizm
Dobra, wynikło małe zamieszanie, bo we wpisie raz napisałeś o urodzeniu dziecka, potem o poczęciu, a mi się to zlało w jedno xd. Wystarczy jednak we wszystkim, co napisałem, zamienić poród na poczęcie, a zastrzeżenia nadal będą te same.
I
Na razie po prostu szukam prawdy.
@Turysta_Onanista: Już trochę zaczynam rozumieć( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ale nadal uważam że to ja mam przynajmniej jakaś
@Metaforzysta: Nie uważam że świat jest czarno biały
Ale dojrzewanie znacząco kształtuje człowieka i to, jak będzie odbierał świat.
Poza tym jak oceniasz prawdopodobieństwo na to, że będzie nieszczęśliwe? 100%? 50%? 1%? A może tylko strzelasz, że może się zdarzyć, że będzie nieszczęśliwe? Może być, ale jak duże są szanse, że jest sens
@Metaforzysta: Filozofia filozofią, ale tak beznamiętne podchodzenie do tej sprawy to coś strasznego xD
dużo się trzeba nacierpieć, żeby dojść do stanu, w którym popełnia się s---------o
Jednak gdybyś próbował myśleć nad swoim miernym produkowaniem bezużytecznych bucowskich komentarzy i pozbawionych znaczenia pytań, to byś się domyślił, że s---------o nie jest zjawiskiem nietkniętym przez machinę wiedzy i sprawdziłbyś sobie w Wikipedii jaki, mniej więcej, jest stan ludzi przed samobójstwem.
Gdybać każdy
jesli bylbys szczery w kazdym aspekcie, to zrozumilbys ze zycie jest p------e w wielu aspektach, a ty sie spuszczasz nad jednym malutkim jakim sa wlasne dzieci
@jankowalski69: Wymień dwa.
Nie oznacza że takowe