Lata temu w podbazie nauczycielka zadała nam pytanie jaki zawód jest najtrudniejszy na świecie. No to w klasie las rąk i każdy odpowiada, że np. murarz, spawacz, rybak, rolnik, górnik, zolnierz itd... Oczywiście każdy z tych zawodów według nauczycielki nie był w żadnym wypadku trudny. Dowiedzieliśmy się cała klasa, że najtrudniejszy zawód świata to bycie nauczycielem XD Wtedy zadałem grzecznie pytanie czy przeglądanie gazet i popijanie kawki na lekcji jest trudniejsze niż na przykład wybudowanie domu. Dostałem uwagę i zostałem w------y do pedagoga szkolnego, który próbował na siłę wbić mi do głowy, że nauczycielka ma rację XD
@Edi93: z tym sloncem bez przesady, w pracy na budowie to moze tak z 3 miesiace sa naprawde uciazliwe (upalne lato i potem jesien gdy pada deszcz) a tak to maja raczej w miare komfortowe warunki
@Judasz_: ależ miała, byłeś tego najlepszym przykładem. Zawód nauczyciela zeszedł na psy przez koninkturę zawodową, jeszcze wiek temu, były to osoby z wyższych sfer, a w starożytnści elita.
Rzecz jasna nie mówię tutaj o ludziach, którzy nie potrafili nic innego, więc postanowili iść na pedagogikę, ale o takich z powołaniem. Zresztą przysłowie: "obyś cudze dzieci uczył".
#gownowpis #szkola #wspomnienia #nauczyciele
Komentarz usunięty przez autora
@Judasz_: ależ miała, byłeś tego najlepszym przykładem. Zawód nauczyciela zeszedł na psy przez koninkturę zawodową, jeszcze wiek temu, były to osoby z wyższych sfer, a w starożytnści elita.
Rzecz jasna nie mówię tutaj o ludziach, którzy nie potrafili nic innego, więc postanowili iść na pedagogikę, ale o takich z powołaniem. Zresztą przysłowie: "obyś cudze dzieci uczył".
@SinShop: wiesz, że w starożytności używano do nauczania niewolników? to była taka elita jak grypsera jest elitą więziennictwa.