Aktywne Wpisy
OVHcloud +81
Cześć!
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
Nazywam się Kuba Słociński, od 500 lat związany z OVHcloud ( ͡° ͜ʖ ͡°), obecnie jako Product Manager zajmujący się produktami sieciowymi. Na co dzień pracuję w biurze we Wrocławiu m.in. razem z naszymi zespołami R&D. 31 października tego roku wypuściliśmy nowe serwery dedykowane Game z procesorami AMD Epyc.
Trochę zajęła nam praca nad samymi serwerami, ale też nad siecią i systemami ochrony. Po wielu konsultacjach z użytkownikami, m.in. na githubie, Discordzie,
mickpl +422
Stano pedzioł w Kanale Zero, że nie ma pojęcia jak zrobić materiał o lobbingu co do dopłacania deweloperom, dłuższy niż 15 minut, żeby był interesujący i żeby było w ogóle o czym gadać.
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
No nie wiem. Chyba się da, ja tłukę w koło tylko o tym XD
Stano, do boju. Wątków jest dużo i są ciekawsze niż nawet kariera Natalii Jaroszek.
#nieruchomosci
W Warszawie Hanka chce wydać ponad 2 razy więcej na jakiś teatr żydowski i to po niedawnym wybudowaniu żydowskiego muzeum za jedną trzecią miliarda złotych.
Tak się marnuje publiczne środki.
#bekazlewactwa #warszawa #lewackalogika #4konserwy
Swoją drogą pamiętam jak #neuropa w przypadku rydzykowskiego muzeum krzyczała o marnowaniu pieniędzy podatników.
Ciekaw jestem jak neuropki zachowają się teraz, choć w zasadzie to chyba znam odpowiedź. #polityka
@Duze_p--o: To w takim razie przeciw Muzeum Polin też protestowałeś?
nie protestowałem, powstało na jasnych zasadach w przeciwieństwie do interesików rydzola
@Duze_p--o: Na jasnych zasadach, czyli tak, że Żydzi zgarnęli grube miliony z dotacji, a ty nie protestowałeś XD
@Duze_p--o: jakieś konkrety? ps w kontekście tego teatru i budowy 160m wieżowca, przypadkiem w starej lokalizacji tego teatru, twierdzisz, ze to wszystko przejrzyste i nie ma tam dealowania ? XD
Odnośnie dotowanie kościoła / batmanów ( kleru )
1) pensje katechetów
2) te chlewy nazywane uczelniami typu KUL i UKSW
@piotrlionel: Wystarczy wykreślić je z listy zabytków i pozwolić np. wyburzyć.
Chyba j---n** lewak ma racje, że Państwo dotuje ten chlew to pominiemy :)
Kiedyś religia / katecheza była na plebanii, ale fakt z Państwowego żłoba nie da się kasy ciągnąć :)
@Lawrence_z_Arabii: https://pl.wikipedia.org/wiki/Muzeum_Historii_%C5%BByd%C3%B3w_Polskich_Polin#Bud%C5%BCet_projektu
dla mnie spoko umowa, historia polskich żydów jest warta tej kasy
@piotrlionel: WUT? Ty zdajesz sobie sprawe, że tam oprócz teologi to masz całą masę normalnych kierunków od filologi, na ekonomii kończąc? Piana z pyszczka Ci cieknie, tyle nienawiści sączysz w epitetach a nie masz nic rzeczowego do powiedzenia. Nic.
@Lawrence_z_Arabii: No to pytaj ich o ich stosunek do dotowania, logiczne chyba?
No to musisz pytać tych, co sprzeciwiają się jakimkolwiek dotacjom, prawda?
@Duze_p--o: Widzisz @rzep pytałeś o hipokrytów, to tu masz już jednego.
Najpierw przez kilka komentarzy płakał, że prywatne podmioty nie powinny dostawać państwowej kasy, a gdy wykazałem że muzeum Polin dostało, to pisze, że to "spoko".
odnośnie punktu 2 :) te uczelnie nic nie wnoszą na rynek pracy xD, w ogóle nikt na nie patrzy. Poziom jaki reprezentują to dno
3) No jasne, darowizny z gminy / powiatów to są niby czyje pieniądze ? O ile się nie mylę to podatników czyli też moje :)
4) przykład nr 1 na samym końcu, Caritas :), ale wiadomo trochę za MAO :)
a nie nie do końca
https://pl.wikipedia.org/wiki/Partnerstwo_publiczno-prywatne
XD
@piotrlionel: Kiedyś kościół miał ziemie, które teraz ma państwo, bo komuniści je ukradli. Wystarczy oddać kościołowi wszystkie ziemie, a konkordat będzie można zmodyfikować.
@piotrlionel: a twierdzisz tak bo tak i już ? XD grube argumenty. zaorane vol 2.
punkt 2) wnosi od cholery sprzątaczek i McDonalds workers i to widzę po znajomych i statystykach :)
punkt 3) nie twierdzę, że nie ale raczej ostatnio księża coś na tacę narzekają
punkt 4) defraudacje pieniędzy wnosi :) o tym było głośno i gdzieś tam na północy kraju jeszcze wniósł ruchan** małego dziecka. Można powiedzieć że wzbogaca i ubogaca seksualnie :)
@Lawrence_z_Arabii: masz jakieś dane z tej umowy?
Nie nie mój drogi :) dostał i średniowiecze wraz z inkwizycją się skończyło. Teraz im się należy kop w dupę i opodatkowanie co najwyżej a nie zabrane ziemie :)
Dopisze z miejsca - > żydom kamienice w W-wa też się nie należą. I jestem przeciwnikiem reprywatyzacji w stylu HGW. Nie chce