Wpis z mikrobloga

Pamiętacie tamtą aferę, gdy Rydzyk miał dostać 70 milionów na muzeum Wyklętych w Toruniu?

W Warszawie Hanka chce wydać ponad 2 razy więcej na jakiś teatr żydowski i to po niedawnym wybudowaniu żydowskiego muzeum za jedną trzecią miliarda złotych.

Tak się marnuje publiczne środki.

#bekazlewactwa #warszawa #lewackalogika #4konserwy

Swoją drogą pamiętam jak #neuropa w przypadku rydzykowskiego muzeum krzyczała o marnowaniu pieniędzy podatników.

Ciekaw jestem jak neuropki zachowają się teraz, choć w zasadzie to chyba znam odpowiedź. #polityka
L.....i - Pamiętacie tamtą aferę, gdy Rydzyk miał dostać 70 milionów na muzeum Wyklęt...

źródło: comment_suX6RD4FtIRue3ko12fLapV6Odnrdbxj.jpg

Pobierz
  • 149
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

nie protestowałem, powstało na jasnych zasadach w przeciwieństwie do interesików rydzola

@Duze_p--o: Na jasnych zasadach, czyli tak, że Żydzi zgarnęli grube miliony z dotacji, a ty nie protestowałeś XD
  • Odpowiedz
powstało na jasnych zasadach w przeciwieństwie do interesików rydzola

@Duze_p--o: jakieś konkrety? ps w kontekście tego teatru i budowy 160m wieżowca, przypadkiem w starej lokalizacji tego teatru, twierdzisz, ze to wszystko przejrzyste i nie ma tam dealowania ? XD
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: no właśnie może samo na siebie zarobić. Promuje kulturę to niech zarabia na utrzymanie tego p---------a. Bo w Twoim mniemaniu Teatr co promuje - > znając katoli/patoli to pewnie homoseksualizm i AIDS. Prawdziwy katol to w piątek wieczorem to droga krzyżowa / różaniec czy ch*j wie jakie rytuały odprawiacie

Odnośnie dotowanie kościoła / batmanów ( kleru )
1) pensje katechetów
2) te chlewy nazywane uczelniami typu KUL i UKSW
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: hahah czyli jednak odniosłeś się do punktu nr 3, a reszta na zasadzie.

Chyba j---n** lewak ma racje, że Państwo dotuje ten chlew to pominiemy :)

Kiedyś religia / katecheza była na plebanii, ale fakt z Państwowego żłoba nie da się kasy ciągnąć :)
  • Odpowiedz
2) te chlewy nazywane uczelniami typu KUL i UKSW (°°

@piotrlionel: WUT? Ty zdajesz sobie sprawe, że tam oprócz teologi to masz całą masę normalnych kierunków od filologi, na ekonomii kończąc? Piana z pyszczka Ci cieknie, tyle nienawiści sączysz w epitetach a nie masz nic rzeczowego do powiedzenia. Nic.

3) kościoły jako zabytki
  • Odpowiedz
Neuropki.

@Lawrence_z_Arabii: No to pytaj ich o ich stosunek do dotowania, logiczne chyba?

No nie bardzo, bo jakoś takiego krzyku u neuropków nie było, gdy Muzeum Polin dostawało grubo większe dotacje.

No to musisz pytać tych, co sprzeciwiają się jakimkolwiek dotacjom, prawda?
  • Odpowiedz
dla mnie spoko umowa,

@Duze_p--o: Widzisz @rzep pytałeś o hipokrytów, to tu masz już jednego.

Najpierw przez kilka komentarzy płakał, że prywatne podmioty nie powinny dostawać państwowej kasy, a gdy wykazałem że muzeum Polin dostało, to pisze, że to "spoko".
  • Odpowiedz
@50HerbatGreya: Emmm nie

odnośnie punktu 2 :) te uczelnie nic nie wnoszą na rynek pracy xD, w ogóle nikt na nie patrzy. Poziom jaki reprezentują to dno

3) No jasne, darowizny z gminy / powiatów to są niby czyje pieniądze ? O ile się nie mylę to podatników czyli też moje :)

4) przykład nr 1 na samym końcu, Caritas :), ale wiadomo trochę za MAO :)
  • Odpowiedz
Kiedyś religia / katecheza była na plebanii, ale fakt z Państwowego żłoba nie da się kasy ciągnąć :)

@piotrlionel: Kiedyś kościół miał ziemie, które teraz ma państwo, bo komuniści je ukradli. Wystarczy oddać kościołowi wszystkie ziemie, a konkordat będzie można zmodyfikować.
  • Odpowiedz
odnośnie punktu 2 :) te uczelnie nic nie wnoszą na rynek pracy xD, w ogóle nikt na nie patrzy. Poziom jaki reprezentują to dno

@piotrlionel: a twierdzisz tak bo tak i już ? XD grube argumenty. zaorane vol 2.

3) No jasne, darowizny z gminy / powiatów to są niby czyje pieniądze ? O ile się nie mylę to podatników czyli też moje
  • Odpowiedz
@50HerbatGreya:

punkt 2) wnosi od cholery sprzątaczek i McDonalds workers i to widzę po znajomych i statystykach :)

punkt 3) nie twierdzę, że nie ale raczej ostatnio księża coś na tacę narzekają

punkt 4) defraudacje pieniędzy wnosi :) o tym było głośno i gdzieś tam na północy kraju jeszcze wniósł ruchan** małego dziecka. Można powiedzieć że wzbogaca i ubogaca seksualnie :)
  • Odpowiedz
@Lawrence_z_Arabii: oddać ziemie kościołowi. Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób Kościół wszedł w posiadanie ziemi ? Kupił ?

Nie nie mój drogi :) dostał i średniowiecze wraz z inkwizycją się skończyło. Teraz im się należy kop w dupę i opodatkowanie co najwyżej a nie zabrane ziemie :)

Dopisze z miejsca - > żydom kamienice w W-wa też się nie należą. I jestem przeciwnikiem reprywatyzacji w stylu HGW. Nie chce
  • Odpowiedz