Zależy od miasta. W mieście 20k ludzi z taką pensją będziesz w gronie najlepiej zarabiających, ale jak na Wwa czy Wrocław albo Kraków to w Javie można wyciągnąć więcej
Miasto około 300k mieszkańców, pozycja juniorska co miałem nadzieję wynika z treści ( ͡°͜ʖ͡°) poważność w sensie że nie pykam w klawiaturę sam dla siebie tylko ktoś płaci, ktoś wymaga, jest cały zespół itd.
@jedzgruszki No niestety teraz co drugi spotkany na ulicy to wannabe programista, przeczyta książke, weźmie 48godzinny kurs Javy w Grudziądzu i każdy chce 15k bo naczytał się Mirków. Oczywiście w tej branży można zarobić sporo więcej niż te mityczne 15k ale moim zdaniem 4300 na ręke w pierwszej pracy, bez komercyjnego doświadczenia to nie jest źle. Pomysl tak, że większość Twoich rówieśników idzie do 1 roboty za najniższą :) Ty masz
No niestety teraz co drugi spotkany na ulicy to wannabe programista, przeczyta książke, weźmie 48godzinny kurs Javy w Grudziądzu i każdy chce 15k bo naczytał się Mirków
@olbrzymi_grzyb: Zapycha właśnie takimi ludźmi o których piszesz, ale oni nawet nie dochodzą do etapu rozmowy telefonicznej.
6200 brutto to dla was mało??? @jedzgruszki - jeśli tylko pozostałe warunki ci odpowiadają (rola w zespole, tematyka projektu, lokalizacja etc.) - bierz póki Cię chcą! ( ͡~ ͜ʖ͡°) Nabędziesz doświadczenia, ogłady w pracy w zespole, poznasz własną wartość na tle innych i jeśli stwierdzisz, że zasługujesz na więcej - pójdziesz po podwyższę albo poszukasz innej pracy, proste ( ͡°͜ʖ͡°)
pierwsza poważna praca w #java #programowanie - 6200 brutto jest ok? Wcześniej tylko własne projekty i freelance, ale tak półamatorsko.
@jedzgruszki: wnioski zostawiam Tobie.
Ludzie czasem biorą się na poważnie za odchudzanie
I jeden ograniczy chipsy
a drugi będzie wpierdzielał tylko 800 kcal na dzień
@olbrzymi_grzyb
Miasto około 300k mieszkańców, pozycja juniorska co miałem nadzieję wynika z treści ( ͡° ͜ʖ ͡°)
poważność w sensie że nie pykam w klawiaturę sam dla siebie tylko ktoś płaci, ktoś wymaga, jest cały zespół itd.
Dzięki. Wyjaśniając - nie, to nie bait. Ja ostro chciałem 7k, ale odpowiedź była że absolutnie nie. Dlatego pytam.
No niestety teraz co drugi spotkany na ulicy to wannabe programista, przeczyta książke, weźmie 48godzinny kurs Javy w Grudziądzu i każdy chce 15k bo naczytał się Mirków. Oczywiście w tej branży można zarobić sporo więcej niż te mityczne 15k ale moim zdaniem 4300 na ręke w pierwszej pracy, bez komercyjnego doświadczenia to nie jest źle. Pomysl tak, że większość Twoich rówieśników idzie do 1 roboty za najniższą :) Ty masz
@olbrzymi_grzyb: Zapycha właśnie takimi ludźmi o których piszesz, ale oni nawet nie dochodzą do etapu rozmowy telefonicznej.