Aktywne Wpisy
pieknylowca +283
Coraz bardziej mam wrażenie że w #polska 90% firm to nie jest zakładanych żeby zarabiać pieniądze tylko żeby właściciele mieli powód do narzekań że im ciężko i dokładają do biznesu. Brak klientów? Źle. Są klienci? Jeszcze gorzej. Jeszcze się chłopu obrywa że to przez niego się zamknęła. Jeśli babie tak nie pasowało to mogła organizować stołówkę tylko dla znajomych. #januszebiznesu
źródło: 1000006114
Pobierz
Zopyross +127
Zauważyliście, ile kobiet ma pobazgrane ręce? Myślałem, że to domena biedronek/żabek, ale byłem ostatnio pobierać krew i miła pani w recepcji przyozdobiła sobie rękę praktycznie od dłoni aż po biceps, wygląda, jakby się umazała błotem. Poszedłem dokupić Vigantol (brak witaminy D3 obniża testosteron, pamiętajcie o tym) a w okienku farmaceutka wita mnie z rękoma, jakby chodziło po nich stado mrówek, wzorek na każdym palcu i nadgarstku. Siedzieć 8h dziennie za kasą, żeby
źródło: ttz
Pobierz

pierwsza poważna praca w #java #programowanie - 6200 brutto jest ok? Wcześniej tylko własne projekty i freelance, ale tak półamatorsko.
@jedzgruszki: wnioski zostawiam Tobie.
Ludzie czasem biorą się na poważnie za odchudzanie
I jeden ograniczy chipsy
a drugi będzie wpierdzielał tylko 800 kcal na dzień
@olbrzymi_grzyb
Miasto około 300k mieszkańców, pozycja juniorska co miałem nadzieję wynika z treści ( ͡° ͜ʖ ͡°)
poważność w sensie że nie pykam w klawiaturę sam dla siebie tylko ktoś płaci, ktoś wymaga, jest cały zespół itd.
Dzięki. Wyjaśniając - nie, to nie bait. Ja ostro chciałem 7k, ale odpowiedź była że absolutnie nie. Dlatego pytam.
No niestety teraz co drugi spotkany na ulicy to wannabe programista, przeczyta książke, weźmie 48godzinny kurs Javy w Grudziądzu i każdy chce 15k bo naczytał się Mirków. Oczywiście w tej branży można zarobić sporo więcej niż te mityczne 15k ale moim zdaniem 4300 na ręke w pierwszej pracy, bez komercyjnego doświadczenia to nie jest źle. Pomysl tak, że większość Twoich rówieśników idzie do 1 roboty za najniższą :) Ty masz
@olbrzymi_grzyb: Zapycha właśnie takimi ludźmi o których piszesz, ale oni nawet nie dochodzą do etapu rozmowy telefonicznej.