Wpis z mikrobloga

Dlaczego w tym kraju tak mało osób korzysta z grilli gazowych?
Czy naprawdę jeśli grill nie dymi na całą dzielnicę, nie trzeba zużyć litra benzyny do podpalenia, a jedzenie nie ma smoły i toksyn na sobie to Polacy nie uznają tego za grillowanie?
Grill gazowy kosztuje jakieś 500zl, dużo wygodniejszy jest, szybszy, a jedzenie jest zdrowe (a nie rakotwórcze jak to osmolone).
#zalesie #pytanie #grill #polakicebulaki
DanielPlainview - Dlaczego w tym kraju tak mało osób korzysta z grilli gazowych?
Czy ...

źródło: comment_fsCT3SNe0wwanDGCyUa01vJO22vkG3HI.jpg

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W sumie to się nie znam, ale podejrzewam że trzeba mieć butle gazowa. Jakoś wolę żeby sąsiad dymil a nie wsadził mnie w powietrze
  • Odpowiedz
  • 1
@Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany
Zgodzę się, zwłaszcza że na gazowym masz pokrywę a prawie wszystko na węgiel w Polsce jest bez i grilujesz pesto nad węglem zamiast pod przykrywą obok źródła no ale do kiełbasy starczy.
Moim ulubionym aspektem gazowego jest też t o że mogę sobie w tygodniu po pracy wejść do ogródka, odpalić i 5 min później wrzucam mięso. Nie wyobrażam sobie robienia obiadu w tygodniu na węglu, praktycznością bije na głowę.
  • Odpowiedz
@DanielPlainview: przecież to #!$%@? istota grilla żeby się zebrać ze znajomymi i Ci najmężniejsi idą odpalać grilla przy czym reszta ekipy się kręci i komentuje w stylu „ale wam słabo idzie lamusy”, kobiety również sobie robią podś#!$%@?, każdy się dobrze bawi, śmiałkowie się lekko denerwują bo grill nie chce rozpalić. I nagle następuje ten piękny moment gdy wybucha ogień, rzucamy na ruszt mięsko i każdy oczekuje fajnego jedzonka. Zupełnie jak
  • Odpowiedz
Ja wam powiem tyle, ci co uważają że mięso z prawdziwego grilla smakuje tak samo jak z dużej patelni gazowej tak samo siebie oszukuje jak wegetarianie robiący wegański smalec i schabowe.
Dodatkowo tylko w komentarzach się chwalicie swoim nieudacznictwem skoro uważacie że grill cały czas kopci i śmierdzi xD Idea grilla czy ogniska polega na tym aby mięso miało właśnie idealny, dymny aromat a nie smakowało jak każda inna rzecz którą można
  • Odpowiedz
Czy naprawdę jeśli grill nie dymi na całą dzielnicę, nie trzeba zużyć litra benzyny do podpalenia, a jedzenie nie ma smoły i toksyn na sobie to Polacy nie uznają tego za grillowanie

@DanielPlainview: obojętny mi sposób grilowania, ale z tego zdania wynika, że nie umiesz go dobrze rozpalić i stąd te nieprzyjemności
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@DanielPlainview: używam grilla gazowego z kamieniami lawy za około 300 zł i zapewniam Cię że nie wyczuł byś różnicy pomiędzy normalnym a gazowym. Wiadomo nad jeziorem fajny klimat zapalić normalnego ale pod domem nie widzę nic lepszego jak gazowy.
  • Odpowiedz
@to_jest_chyba_kurcze_zart:

Ja wam powiem tyle, ci co uważają że mięso z prawdziwego grilla smakuje tak samo jak z dużej patelni gazowej tak samo siebie oszukuje jak wegetarianie robiący wegański smalec i schabowe.

Dokładnie to...
Przecież grill po rozpaleniu to żar, który dymu praktycznie nie produkuje, a jeśli już dymi, to najwyżej to, co skapnie z rusztu. Jak im się kotłuje dym, to może pomylili wiadro ze śmieciami "nocnymi" ( ͡º ͜ʖ͡º)
drewno (za aromat do wyboru)> węgiel > ... >elektryk (uznajmy za wersję
  • Odpowiedz