Wpis z mikrobloga

Dlaczego w tym kraju tak mało osób korzysta z grilli gazowych?
Czy naprawdę jeśli grill nie dymi na całą dzielnicę, nie trzeba zużyć litra benzyny do podpalenia, a jedzenie nie ma smoły i toksyn na sobie to Polacy nie uznają tego za grillowanie?
Grill gazowy kosztuje jakieś 500zl, dużo wygodniejszy jest, szybszy, a jedzenie jest zdrowe (a nie rakotwórcze jak to osmolone).
#zalesie #pytanie #grill #polakicebulaki
DanielPlainview - Dlaczego w tym kraju tak mało osób korzysta z grilli gazowych?
Czy ...

źródło: comment_fsCT3SNe0wwanDGCyUa01vJO22vkG3HI.jpg

Pobierz
  • 73
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Leszcz_pancerny_w_rzucik_malowany: @mDick: @chuckmls: Widać, że macie wypalone kubki smakowe, jak w tej paście o hawajskiej.
Będąc w takiej Chorwacji, ludzie grillują na DREWNIE i tam masz zajebisty smak grillowanego jedzenia, gdzie takie grillowanie na gazie czy prądzie się nie umywa, bo to prawie jak smażenie na grillowej patelni- no, jest zagrzane mięso, nic więcej. Żadnego aromatu, nic- po prostu tylko to mięso + ew. marynata...
  • Odpowiedz
@tellet: tez tak p---------m jak mialem grilla na wegiel drzewny a innych nie probowalem. Na drewnie to sie wedzi i tu sie zgodze co do smakow bo wedzilem wiele razy.
  • Odpowiedz
Jedzenie z grilla gazowego jest o wiele smaczniejsze. Opinia moja i wielu moich znajomych, którzy po raz pierwszy próbowali mięsa z gazowego u mnie. Stała temperatura w gazowym pozwala bardzo fajnie wysmarzyc mięso. Poza tym, o wiele łatwiej zrobic burgery i rybę.
  • Odpowiedz
Ahh uwielbiam wrzucić całą tabliczkę białej podpałki, a potem wlać pół litra podpałki w płynie. (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 1
@Ciastek993 nie do końca, na gazowym masz takie metalowe promienniki które się nagrzewa i które promieniuje ciepłem, a spadający na nie tłuszcz ma podobny efekt jak na węglu. Dodatkowo można do gazowego wsadzić mały metalowy pojemnik albo zrobić paczkę z folii że ścinkami drewna z których aromat będzie dużo lepszy niż z węgla
  • Odpowiedz