Wpis z mikrobloga

@Rubajticos:
Hej, niedługo zamierzam napisać specjalny post na temat Todoist i gtd na swoim nowym blogu, ale na ten moment napiszę coś na szybko.

Jeśli chodzi o mnie, to mieszam używanie OneNote z Todoist i czasami niektóre zadania zanotuję jeszcze w OneNote.

Todoist używam głównie w wersji webowej i mobilnej na Androidzie. Czasami zdarzy mi się użyć aplikacji ze sklepu Windowsa, ale na ogół preferuję webową (wydaje mi się lepiej synchronizować). Testowałem też
  • Odpowiedz
@maybe: Ups, mogłem dodać spację po znaku "@". Przepraszam, tak w programie Todoist oznacza się tak zwane etykiety, przez co niechcący zawołałem kilku użytkowników ( _)
  • Odpowiedz
@almet73: Stronka wisi w przestrzeni internetowej, ale jeszcze jej nie publikuje (zostało mi 3 dni na skończenie pracy magisterskiej :D).

Wszystko mam zaplanowane, jak rzeczy typu gdzie publikować. Logo zrobione, podstrony, strona kontaktowa, newsletter itp.
Planuję napisać pierwszego posta przed końcem miesiąca, po czym ruszyć z machiną.

Dodałem Cię w zadaniu do Todolisty, żeby podesłać linka jak już wszystko ruszy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Pyxelr: Dzięki za wyczerpującą odpowiedź. Dopiero teraz zauważyłem, nie dostałem chyba powiadomienia :)

Ja wprowadziłem podobny system tylko w zasadzie nie używam etykiet. Tylko do jakichś szybkich zadań. I tak w niedzielę planuję cały tydzień przeglądając zadania z wszystkich projektów.

Mam tylko problem z takimi projektami prywatnymi. Lepiej rozpisać i archiwizować zadania do nich jest mi w Trello. I teraz nie wiem czy duplikować je w todoist żeby planować co
  • Odpowiedz
@Rubajticos: Oprócz Todoist używam jeszcze OneNote i to jego używam jako zamiennika Trello. Używam tego programu zbyt często do wielu rzeczy i już tak mi się upodobało wszystko tam trzymać :). Wygląda to mniej więcej tak jak na załączonym obrazku.

W Todoist dołączam do takich zadań etykietę OneNote, żeby pamiętać, że zadanie jest szerzej opisane w innym programie.
Co do tego, gdzie notować, to obecnie mam metodę zbierania pomysłów w OneNote,
Pyxelr - @Rubajticos: Oprócz Todoist używam jeszcze OneNote i to jego używam jako zam...

źródło: comment_8eNL3rOORtyysiFpegwhAmf63UgqYGuH.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
A no to w sumie podobnie jak myślałem. Też mam rozpisane w OneNote główne założenia i na ich podstawie tworzę zadania. W takim razie pominę tu todoist i z OneNote do Trello gdzie jeszcze łatwo można podłączyć Toggl do mierzenia czasu, a w Todoist tylko ogólne zadanie dot. projektu. Zobaczy czy to zadziała sensownie :)
  • Odpowiedz