Wpis z mikrobloga

#bekazkatoli #gorzkiezale i może trochę #niepopularnaopinia
Beka z miesiąca trzeźwości jaki katolicy urządzają sobie w sierpniu.... Czy gro katolików ma problem z alkoholem, że trzeba z ambony mówić, że cały miesiąc nie wolno alkoholu ruszyć? Pjoterowa d--a wreszcie może odpocząć, bo bóg akurat w sierpniu (nie wiedzieć dlaczego jest to akurat ten, a nie inny miesiąc) nie pozwala pić piwa, wódki ani innych trunków, więc Janusz choć przez te 30 dni będzie chodzil trzeźwy, bo tak pan w sukience powiedział. Beka mocno
  • 51
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gdziegdzieindziej taa, nie znam ani jednego katolika który by tego przestrzegał. Mam ciotke, wielką sluchaczke rydzyka, ale jak są imieniny taty to pije równo ze wszyskimi xD zawsze mówi, że nie wypada, ale jakoś nie trzeba jej długo namawiać, sama sobie polewa :D
  • Odpowiedz
@gdziegdzieindziej: ale czekaj, czekaj.
Ingeruje to jakoś w twój żywot, czy Ci zwisa koło warg sromowych? Jak nie, to na hui się produkujesz? Chcą sobie w sierpniu nie pić, to spoko, mnie to j---e.
A, nie czekaj, bo teraz jest miesiąc bycia wojującym gimboateistą. No zapomniałem.
  • Odpowiedz
"walczącym racjonalista i"

Nie rozumiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)

I nie śmieje się, tylko próbuje zrozumieć tą zawiłą logikę, dlaczego sierpień i dlaczego akurat miesiąc... Sama kiedyś byłam mocno wierząca, ale nawet wtedy nie rozumiałam większości nakazów i zakazów narzucanych przez kosciół, i tak właśnie przez kosciół, a nie przez boga, bo jakoś w Biblii słowa nie ma o tym że trzeba przez miesiąc nie pić alkoholu tak
  • Odpowiedz