Aktywne Wpisy
mickpl +561
Podoba mi się pomysł tego podatku od pustostanów. W Kanadzie po nim w miastach odnalazły się po dziesiątki tysięcy unitów. W Polsce, biorąc pod uwagę miłość rodaków do betonowych lokat, szło by to w top 6 może i pod setki tysięcy. Na rynku najmu byłaby prawdziwa apokalipsa rentierów, kurniki do wynajęcia za pińset złoty.
#nieruchomosci
#nieruchomosci
Ksiega_dusz +305
Beka z miesiąca trzeźwości jaki katolicy urządzają sobie w sierpniu.... Czy gro katolików ma problem z alkoholem, że trzeba z ambony mówić, że cały miesiąc nie wolno alkoholu ruszyć? Pjoterowa d--a wreszcie może odpocząć, bo bóg akurat w sierpniu (nie wiedzieć dlaczego jest to akurat ten, a nie inny miesiąc) nie pozwala pić piwa, wódki ani innych trunków, więc Janusz choć przez te 30 dni będzie chodzil trzeźwy, bo tak pan w sukience powiedział. Beka mocno
Komentarz usunięty przez moderatora
Ingeruje to jakoś w twój żywot, czy Ci zwisa koło warg sromowych? Jak nie, to na hui się produkujesz? Chcą sobie w sierpniu nie pić, to spoko, mnie to j---e.
A, nie czekaj, bo teraz jest miesiąc bycia wojującym gimboateistą. No zapomniałem.
Gdzie tu sens?
Nie rozumiem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
I nie śmieje się, tylko próbuje zrozumieć tą zawiłą logikę, dlaczego sierpień i dlaczego akurat miesiąc... Sama kiedyś byłam mocno wierząca, ale nawet wtedy nie rozumiałam większości nakazów i zakazów narzucanych przez kosciół, i tak właśnie przez kosciół, a nie przez boga, bo jakoś w Biblii słowa nie ma o tym że trzeba przez miesiąc nie pić alkoholu tak