Wpis z mikrobloga

Argumenty używane przez obrońców KK na wykopie: ( ͡° ͜ʖ ͡° )*:

- #gimboateizm

- jesteś leniwy, bo nie chcesz chodzić do kościoła

- lewak

- to tylko metafora

- przyjdzie islam, to zobaczysz

- 99% Polaków to katolicy

- prawdziwy ateista nie wypowiada się na temat religii

- wśród murarzy też są pedofile

Tyle na szybko, prosiłbym o uzupełnienie listy.

#gimboateizm #bekazkatoli #ateizm #katolicyzm
  • 245
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Slonx: bo źródłem jest "Zeitgeist", gdzie dowodem na to, że Jezus jest bóstwem solarnym jest to, że słowo "Son" jest podobne w brzmieniu do słowa "Sun". Po angielsku, rzecz jasna, bo przecież angielski był lingua franca świata antycznego, zwłaszcza w Judei.
  • Odpowiedz
@KsiadzMichal: - katolicy nic złego nie robią, a i tak są ciągle prześladowani !!

ale w----------e się w politykę i utrudnianie życia poprzez propagowanie swoich skrajnych i fanatycznych poglądów to okej, wszystko spoko xD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Mam wrazenie,ze czepiacie sie o szczegoly.Czy zywot Jezusa jest podobny do bostw z innych mitologii/religii?Jest.
Czy swieta chrzescijanskie pokrywaja sie ze swietami poganskimi/politeistycznymi? Tak.
Ta klotnia nie ma sensu.
Istota wiary jest uwaga,WIARA, w zycie po smierci( wieczne, w innym miejscu).Tyle.
Czy Bog jest czy go nie ma, nie ma znaczenia.Nikt nie udowodnil,ze istnieje,nikt tez nie udowodnil,ze nie istnieje.
  • Odpowiedz
@vegetassj1

Czy zywot Jezusa jest podobny do bostw z innych mitologii/religii?Jest.

Właśnie w tym rzecz, że w o wiele mniejszym stopniu, niż niektórzy przekonują. Najczęstszymi podobieństwami (o ile w ogóle je za takie uznać)są czynienie niektórych cudów, jakiś uczeń i nauczanie. Strasznie mało.
Reszta to wymysły, efekt powtarzania niezweryfikowanych
  • Odpowiedz
@Caccutas: A gdzie napisałem że nie, odniosłem się do bzdury, że PODSTAWĄ cywilizacji europejskiej jest pismo święte, podstawą jest cywilizacja Rzymska i Grecka, potem kontynuowana przez chrześcijan.
  • Odpowiedz
@KiraQueen: ok, w porzadku. Napisalem o tym dlatego, ze cala masa domoroslych ateistow tak bardzo sie zacietrzewia, ze zapomina ze wiele najwiekszych dziel kultury opiera sie na archetypach biblijnych. Nieslusznie Cie wlozylem do tego worka najwidoczniej
  • Odpowiedz
@przesympatyczny_pan: wybacz kolego ale to co tak zgrabnie opisałeś, chyba kilka lat temu "zaorał" pewien latający imbryczek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ps. "nie wierzę, że homeopatia działa", kwiiiii kwiiii argumentum ad ignorantiam
ps2. mówił ci ktoś, że masz strasznie irytujący sposób pisania?
  • Odpowiedz
  • 0
A nie jest bardziej logicznym przyjąć, że biblia to zbiór mitów powszechnych w tamtym rejonie świata

@eMac1ek No chyba Cię p------o, to by było zbyt oczywiste ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@adibor: zagrozeniem dla spoleczenstwa sa jednostki z ciagotami do umieszczania innych w wiezianiach czy szpitalach psychiatrycznych ;) na szczescie Twoje smieszne zdanie malo kogo obchodzi
  • Odpowiedz