Aktywne Wpisy
wilk633 +122
#smokwawelski #krakow #zwiedzajzwykopem
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Pamiętam jak za małolata byłem w krakowie na wycieczce szkolnej a jako że bardzo wtedy lubiłem czytać powieści fantasy to bardzo byłem podekscytowany żeby zobaczyć tego smoka wawelskiego którego nam dodatkowo hypeował wychowawca praktycznie przez całą podróż a jak przyszło co do czego i w końcu go zobaczyłem tego 'smoka' to reakcję miałem mniej więcej jak w obrazku
Wrrronika +7
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
- #gimboateizm
- jesteś leniwy, bo nie chcesz chodzić do kościoła
- lewak
- to tylko metafora
- przyjdzie islam, to zobaczysz
- 99% Polaków to katolicy
- prawdziwy ateista nie wypowiada się na temat religii
- wśród murarzy też są pedofile
Tyle na szybko, prosiłbym o uzupełnienie listy.
#gimboateizm #bekazkatoli #ateizm #katolicyzm
@UMBEMBA: akurat o Matce Teresie powinno się mówić więcej, aby pokazać jaką osobą była naprawdę i że do świętej było jej daleko. Nie przez obrażanie, a obnażanie niewygodnych faktów.
@KsiadzMichal: - święta obchodzisz według własnego widzimisię, bo wybierasz elementy, które pasują ci najbardziej i pomijasz inne (to samo robią zresztą katolicy, ale obrywa się niewierzącym, bo stawiają sobie niekatolicką choinkę i wręczają
- ale śniadanie z rodziną w Wielkanoc to pewnie zjesz, co?
Piękna samokrytyka, zważywszy że większość tych argumentów jest prawdziwa, propsy.
Gdyby nie ateiści to na wykopie w ogóle nie byłoby tematu religii.
Może odpuśćmy sobie szukanie na siłę mądrości w książce traktującej niewolnictwo czy skrajny patriarchalizm jako coś
@patrykk994 dawaj dobre źródło tych informacji
@pan-ferdynand-magellan: nawet z tym mogę się spierać.
Widzę zgrabną zmiana tematu po tym, jak informacje na stronkach dla gimbusów się nie potwierdziły, gdyż źródła im przeczą.