Ja pienie, nic mnie tak nie w-----a jak debile piszący "bez dysku SSD nie warto kupować laptopa". Wy zdajecie sobie sprawę że nie każdy tasuje się do tego że system startuje mu w kilka sekund i wszystko z--------a szybko. Ludzie wybierają się HDD bo są nadal o wiele tańsze względem oferowanej przestrzeni dyskowej a to że są o wiele wolniejsze od SSD nie jest dla nich problemem. Jak zamierzacie na każde pytanie o lapka pisać wysrywy typu "nie ma SSD ale gunwo11!!" To zapraszam w---------ć na jakąś elektrodę i tam walcie sobie wzajemnie konia bo tacy jesteście odkrywczy #laptopy #takaprawda #niepopularnaopinia #elektroda #ludziedebile #dzbany
@Cytrynowe_Ananasy: Takie p---------e mogło wyjśc tylko od kogoś kogo nie stać na SSD, skoro dla Ciebie za drogi to pewnie dalej 2GB DDR3 ramu bo HURR DURR RAMY PO 700zł, PO CO TO KOMU
@Pustulka: Ja posiadam dysk 508 GB hybrydowy, w "tanim" laptopie Lenovo. System się szybko uruchamia. Jednak zdjęcia z telefonu kompresuję do rozdzielczości około 2.5K, by zdjęcia się wczytywały natychmiast. Ludziom kompy zamulają, bo wiele programów uruchamia się w tle: jakieś usługi montowania dysków, oprogramowanie do drukarki, Steam, Origin, Skype, Discord, Updatery, Usługi Adobe, starter pakietu Office, itd.
Ja mam wszystko ustawione na ręczne uruchamianie ze skrótów w Menu Start. Nic
@Cytrynowe_Ananasy: > i pewnie gierki też będzie szybciej odpalał? I wirtualizowal?
(✌゚∀゚)☞ no wlasnie będzie szybciej odpalał do tego właśnie on jest, wszedzie tam gdzie jakies dane są idzczytywane albo zapisywane, ssd zwieksza wydajnosc
@Damixi: > w-----ć napęd DVD, wrzucić tam kieszeń z HDD.
@bi-tek: porównujesz procesory zupełnie innej klasy energetycznej, dlatego różnica w wydajności nie jest tak duża. Przykładowo i5-7200U ma TDP wysokości 15W,
@Cytrynowe_Ananasy: najgłupsze, co można zrobić to przechowywać dane na lapku, na dysku talerzowym. Tzn dla mnie spoko, ktoś potem musi ratować te dane (⌐͡■͜ʖ͡■) Także nie wiem, po co komu duży dysk w laptoku w dzisiejszych czasach. Chyba, że ktoś używa lapka jedynie stacjonarnie, to kolejny strzał w kolano, bo mały PCet byłby lepszy do takiej pracy pod każdym względem. Prawda jest
@Cytrynowe_Ananasy: teraz to nie warto w ogóle kupować kompa, staruchy po założeniu SSD są szybsze niż nowe. Lepiej kupić używane Lenovo i dołożyć ram, procek i SSD i wyjdzie wszystkiego 1000 a nowy? Nie dość że drogi, to nie daje rady.
@Shatter ludzie nie potrafią optymalizować dysków HDD , nie robią defragmentacji i nie dbają o nie i po miesiącu czy dwóch sprawowania nowego laptopa płaczą że się wiesza , że się zamula itd
Nie wyobrażam sobie komputera bez SSD, no bo jak to czekać aż komputer się uruchomi nie wiem, minutę? Na SSD mrugniesz i już masz pulpit. Do tego wszystko szybko śmiga.
W dzisiejszych czasach 120 gb SSD to podstawa w mojej opinii, do tego HDD na dane i można śmigać.
Mam PC i Lapka, na obu SSD + HDD na dane i innego rozwiązania nie widzę. Ahhh i dysk minimum 7200, 5400 to
@Cytrynowe_Ananasy yyyyyyyyy się to nie chodzi tylko o odpalanie, ale i ogólna pracę systemu. Mimo iż są droższe to i tak bardziej się je opłaca kupić. Więc nie wiem co się tak burzysz.
@Cytrynowe_Ananasy: I na c--j Ci te przestrzenie dyskowe? Duże ilości danych i tak lepiej trzymać na kosztujących obecnie grosze dyskach zewnętrznych, a nie nosić codziennie ze sobą w torbie.
@jakuba94: @Cytrynowe_Ananasy: na cholerę tak duże pojemności dysku skoro dzisiaj wiele rzeczy robi się w sieci. Filmy, muzyka etc. A jak ci brakuje to archiwum trzymasz na przenośnym dysku HDD. Gdlry też można odpalać z przenośnego.
@Cytrynowe_Ananasy: Dysk SSD będzie ci ciężej uszkodzić niż HDD który ma w wuj części ruchomych. Jak ma być to urządzenie typowo mobilne czyli będzie prawdopodobnie nie raz obite to jednak brać SSD. Teraz w laptopie będę wymieniać dysk HDD na SSD właśnie z tego powodu, no i też szybkości oczywiście.
Wy zdajecie sobie sprawę że nie każdy tasuje się do tego że system startuje mu w kilka sekund i wszystko z--------a szybko. Ludzie wybierają się HDD bo są nadal o wiele tańsze względem oferowanej przestrzeni dyskowej a to że są o wiele wolniejsze od SSD nie jest dla nich problemem.
Jak zamierzacie na każde pytanie o lapka pisać wysrywy typu "nie ma SSD ale gunwo11!!" To zapraszam w---------ć na jakąś elektrodę i tam walcie sobie wzajemnie konia bo tacy jesteście odkrywczy
#laptopy #takaprawda #niepopularnaopinia #elektroda #ludziedebile #dzbany
Jednak zdjęcia z telefonu kompresuję do rozdzielczości około 2.5K, by zdjęcia się wczytywały natychmiast.
Ludziom kompy zamulają, bo wiele programów uruchamia się w tle:
jakieś usługi montowania dysków, oprogramowanie do drukarki, Steam, Origin, Skype, Discord, Updatery, Usługi Adobe, starter pakietu Office, itd.
Ja mam wszystko ustawione na ręczne uruchamianie ze skrótów w Menu Start. Nic
(✌ ゚ ∀ ゚)☞ no wlasnie będzie szybciej odpalał do tego właśnie on jest, wszedzie tam gdzie jakies dane są idzczytywane albo zapisywane, ssd zwieksza wydajnosc
@Damixi: > w-----ć napęd DVD, wrzucić tam kieszeń z HDD.
@bi-tek: porównujesz procesory zupełnie innej klasy energetycznej, dlatego różnica w wydajności nie jest tak duża. Przykładowo i5-7200U ma TDP wysokości 15W,
Także nie wiem, po co komu duży dysk w laptoku w dzisiejszych czasach. Chyba, że ktoś używa lapka jedynie stacjonarnie, to kolejny strzał w kolano, bo mały PCet byłby lepszy do takiej pracy pod każdym względem.
Prawda jest
@Cytrynowe_Ananasy: Po tym już wiedziałem, że to musi być bait ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
W dzisiejszych czasach 120 gb SSD to podstawa w mojej opinii, do tego HDD na dane i można śmigać.
Mam PC i Lapka, na obu SSD + HDD na dane i innego rozwiązania nie widzę. Ahhh i dysk minimum 7200, 5400 to