Aktywne Wpisy

GabrielOcello +477
Rozumiecie w ogóle bekę, że pomimo tak dużego sprzeciwu społeczeństwa pachoły z rządu dalej kminią jak tą j----ą ustawę przepchnąć dalej, bo im tak pan deweloper powie? To jest taka abstrakcja, że nie mogę xD ja wiem, że myślenie o rządzie, który działa w służbie obywateli to jakaś utopia, ale to jest już srogie mafijne działania i łapówkarstwo, a oni się nawet z tym nie kryją. Jak se myśle kogo mamy w

mickpl +741
Jak te patałachy serio przegłosują 0% które zrujnuje życie dziesiątkom tysięcy młodych ludzi, którzy stali w nocnych kolejkach i wepchnęli ich o margines błędu na sejmową większość - to powinni przez tych samych ludzi zostać wywiezieni na taczkach.
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci
Większego świństwa zrobić swoim wyborcom się w zasadzie nie da.
#nieruchomosci

#ciekawostki #matematyka #kalkazreddita
źródło: comment_17k6KYcbqzUEvzRjBEX9JHrAij5tfmlv.jpg
PobierzTo jest tak, że albo się na to wpadnie/ktoś powie albo nie. To nie jest zależne od niczego, tak po prostu :)
Z drugiej strony niektórzy (w tym ja) nie liczą % jakoś bardzo często, poza tym dla mnie 0.07×50 (bo tak to widzę) jak i dla większości wykopków to raczej proste 5×7 i przesuwanie przecinka
życie nigdy nie będzie takie samo
@m4kb0l: W tego typu przypadkach jest lepiej rozbić to sobie na bardziej "przyjazne" procenty
skoro wiesz, że 10% z 43 to 4,3 (43/10)
a 1% to
Żeby nie było że tylko 2 osoby wcześniej wyjaśniały.
Komentarz usunięty przez autora
@gardan: oszczędzaj ram gdziekolwiek jesteś ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@gardan: To nie jest fizyka kwantowa tylko proste działania polegające na przesuwaniu przecinka o odpowiednią liczbę zer, a następnie sumowaniu liczb. Nic nie musisz trzymać w pamięci bo patrząc na daną liczbę wynik 10% czy 1% masz od razu podany na tacy.
Kolejnym łatwym procentem jest 50%, która zawsze daje połowę wartości danej liczby.
Te rownania to tak naorawde 0,07 x 50 i 7 x 0,05
To sa te same rownania.