Wpis z mikrobloga

I jak tam po kolejnym banhammerze, #4konserwy? Podoba wam się, jak jeden organ (moderacja) może jednocześnie ustanawiać nowe zasady kiedy im się podoba i jednocześnie karać za ich nie przestrzeganie?

Przecież nie ma w regulaminie czegoś takiego jak "wojenki polityczne" ( ͡° ͜ʖ ͡°). To się doda, dwa kliknięcia myszką, Adrian podpisze i cyk, już mamy wojenkę w regulaminie.

A bo moderacja jest z nerłopy!!! No i fajnie, może kiedyś będzie z konserw? Mi to rybka, kocham ten trzask pękających, konserwowych dup heheheheh. Spijam wasze prawackie łzy ze słoika.

Pięknie was moderacja zaorała, dokładnie pokazali wam do czego teraz dąży państwo polskie. Może się następnym razem zastanowicie, zanim bezwolnie oddacie kolejne obszary władzy w ręce jednego, chorego człowieka/organu.

Zresztą, nie bójcie się, PiS wiecznie rządzić nie będzie, a fajne mechanizmy autorytarne przez nich Wprowadzone pozostaną. I wtedy zacznie się dopiero piszczenie, jaka to zła władza uciska biednych nacjonalistów.

Wyciągnijcie z tego wnioski i zacznijcie patrzeć na świat w szerszej perspektywie niż "hłe hłe jak tam somsiedzie, przecież sondy som wolne xDDDDDDDDD czekałem pół roku na rozprawę xDDDDdDFddddd"

#polityka #neuropa #bekazpodludzi #bekazprawakow #oswiadczenie
  • 62
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nieprzyjazny_Ziemniak: nie wiem kim jesteś i mnie to rybka, ale widzę co tu odpierdzielasz każdego dnia i wczoraj i dziś twój wielki dzień.
Co do analogi to bardziej sytuacja na wypoku pasuje do patologicznej rodzinki gdy to gówniaki narozrabiały, a gdy ktoś je chciał naprostować to przyszli z patologicznymi rodzicami, a ci wymierzyli "sprawiedliwość".
  • Odpowiedz
@Grubsztyk:

staram się unikać jednostronnych mediów i w przeciwieństwie do ciebie wyciągam sam wnioski z tego co się dookoła dzieje, zamiast łykać co mi serwują propagandyści. Tobie się wydaje że ty masz pojęcie bo w tvn powiedzieli a w gw napisali XD

uuu, mamy to inteligenta który wierzy w rządową propagandę, a nie zdanie niezależnych od rządu prawników w Polsce, Europie i Stanach. niezły naiwniak z ciebie, coś kiepsko z
  • Odpowiedz
Czy ja coś inteligencie napisalem na temat sądow? Widzę że manipulacje opanowane do perfekcji. Najpierw włożyć komuś coś w usta, a następnie go zaatakować. Brawo oficer prowadzący jest dumny.
  • Odpowiedz
@stekelenburg5 Masz wgląd w materiał dowodowy, że oceniasz? I co to jest zarzut na wyrost?
Chyba oboje się zgadzamy, że malowanie farbą elewacji budynków jest niedopuszczalne, a czy pani propagowała totalitarny system oceni sąd. Wg mnie nie. Nie sądzę, że jakikolwiek obrońca przegrałby taką sprawę.
  • Odpowiedz
@Manymouse: skoro się ze mną zgadzasz, że zarzut jest z d--y, to czego tu bronisz? A różnica jest duża, bo zniszczoną elewację za 500 zł naprawisz, a to powoduje, że jesteśmy przy wykroczeniu. Propagowanie ustroju to przestępstwo, w niektórych sytuacjach, np. w niektórych zawodach, już samo postawienie zarzutu może powodować zawieszenie w obowiązkach, obcięcie pensji itp. Po to się nie stawia zarzutów na wyrost (to zarzut z artykułu, który nie
  • Odpowiedz
@stekelenburg5 Nigdzie nie napisałem, że zarzut jest z d--y, także nie mogę się z tobą zgodzić. To czy zarzut jest z d--y oceni sąd. Koszta malowania elewacji to na pewno nie 500zl, a co najmniej kilka tysięcy. Pewnie nie wiesz, że trzeba teraz malować całą ścianę, a nie zakryć napis (bo będą różnice kolorów). Dorośli ludzie powinni zdawać sobie sprawę z popełnianych czynów.
  • Odpowiedz
@Manymouse: napis był na szybie (wcześniej tego nie sprawdziłem), więc jednak to będzie wykroczenie i to w związku z tym ma wszelkie podstawy, by sądzić, że specjalnie przeszli na propagowanie, żeby było z tego przestępstwo. I to oceniam jako właśnie pokaz siły władzy.

Po to przestępstwa mają znamiona, żeby stawiać zarzuty, na jakie one pozwalają. Inaczej przejdziesz na czerwonym pustą drogą, a celem "ocenienia przez sąd" postawią ci narażenie na
  • Odpowiedz
@stekelenburg5 Jak dla mnie ludzie nie szanujący mienia publicznego, bądź drugiej osoby to nawet dożywocie mogą siedzieć.
Zatem żyje dalej w tym samym przeświadczeniu co wcześniej. Oderwani od koryta wymyślili w Polsce opresję, żeby do koryta wrócić.
  • Odpowiedz