Aktywne Wpisy

#gielda AI będzie bardzo drogie w przyszłości.
Jesteśmy na etapie uzależniania użytkowników.
Jak ludzie zapomną jak się szukało informacji przed LLM to wlecą podwyżki/ przymusowe reklamy.
Firmy już płacą i będą płaciły więcej, jak tylko ogarną jak używać Ai sensownie.
Jesteśmy na etapie uzależniania użytkowników.
Jak ludzie zapomną jak się szukało informacji przed LLM to wlecą podwyżki/ przymusowe reklamy.
Firmy już płacą i będą płaciły więcej, jak tylko ogarną jak używać Ai sensownie.
PolskiMoc +30
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Jak ktoś hejtuje js to od razu wiem ze to p---a zrogowaciała a nie programista bo po prostu nie umiał sie nauczyć języka i hurr durr wina js'a oczywiście nie moja ze moj program zle działa
@SuppressWarnings: Tak się odsiewa ziarno od plew, jak ktoś krytykuje js'a to sam się skreśla z listy poważnych programistów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
brzmią podobnie, ale zupełnie co innego
XD
nie no żartuje, js to tylko narzędzie, słuszne do jednych celów do innych niekoniecznie i już
hejt często wynika z niezrozumienia pewnych mechanizmów w języku, ale no nie jest to najlepiej zaprojektowany język
JS to jest absolutna porażka, jestem szczęśliwszym człowiekiem od czasu, gdy się z tym językiem rozstałem.
Komentarz usunięty przez autora
- słabe i dynamiczne typy to najgorsze w utrzymaniu połączenie. Dopóki masz swój projekt w głowie, jest jako-tako, ale jak wracasz po czasie, to już jest kosmos. Ofc to nie jest unikalne dla js.
- idea prototypów kompletnie do mnie nie przemawia. Klasyczne obiekty lub traity (patrz haskell, rust) są o wiele czytelniejszym
@sasik520: no spoko, ale przecież prototypy mają tę elastyczność, że na ich bazie możesz spokojnie zaimplementować dziedziczenie klasowe albo traity i nawet nie wiedzieć że pod spodem są prototypy. Ludzie którzy teraz uczą się ES6 jak piszą klasy to czasem kompletnie nie wiedzą że wszystko jest tak naprawdę oparte na prototypach.
@sasik520: closures powinny być domyślną właściwością wyrażeń lambda, niezależnie od języka. Wystarczy spojrzeć na C++, kompilator przy kompilacji sam powinien wnioskować do jakich zmiennych się odwołujemy wewnątrz wyrażenia, konieczność podawania listy zmiennych, z których będziemy korzystać (o ile nie piszemy kodu w sposób masakryczny) nie ma większego sensu.